Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 14 juli 2012

Majsan

Det märks att det är "Caturday" idag... vi känner oss slöa lite till katts och ligger på olika ställen och mediterar. Har suttit en del i trappfönstret och spanat efter mattarna, men de har inte synts till i trädgården... jo, matte tog bilen och åkte iväg en stund, men hon var snart tillbaka och gick in till sig. Kanske är tvåbeningarna lika trötta som vi katter? Och trots att vi hade ett så rejält åskväder häromdagen, är luften fortfarande kvalmig och tung... Assar jamar att det ger honom ont i pälsen, och Jenny och Sixten har smågruffats bara för att de vill ha samma liggplats (högst upp i klätterträdet).

Nu hör jag matte prata med Philemon i källaren - då är hon i tvättstugan, på andra sidan våran källardörr. Jam, vi har en väldigt stor källare med åtta rum och den är delad på mitten med en stängd dörr så att vi katter skall kunna gå fritt utan att störa varandra. Och Philemon gnäller... ehrm, jamar, som vanligt mest hela tiden. Skåningar tycks aldrig vara nöjda med tillvaron! Jag hör honom i kattgården också, ständigt jamande... matte säger att han är "pratsam" och att vi också jamar mest hela tiden, men att vi inte låter lika högt utan är mer "hesa". Jam, undra på det! Man är väl alldeles sönderriven i halsen av allt konstigt man har fått äta för att överleva som utekatt innan man kom till katthemmet... fast våran vet, Olle, har undersökt mig i halsen och säger att den ser bra ut. Matte var lite orolig, nämligen, därför att jag "låter" när jag andas - skall hon säga, som själv snarkar om hon inte använder sin sovmaskin! *fnyser*

4 kommentarer:

 1. Det är lite seegt hos oss med ;-)

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. Här kommer en till som det är segt hos idag ;-)
  Här verkar det som om den där Åskar är på väg hit ??

  SvaraRadera
 3. Det var nog av omtanke som hon tog dig till veterinären. Å hon har själv fått sin mask av en läkare så var lite snäll mot matte. Bra att hon har en sådan mask!

  SvaraRadera
 4. Här är det kvavt och varmt idag.
  Matte säger att Åskar ligger i luften.
  Förstår inte riktigt hur han kan ligga i luften.
  Och vi har inte sett honom i alla fall.
  Hon säger så mycket konstigt vår matte.
  SvansKram

  SvaraRadera