Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 8 juli 2012

Mattes rapport om bloggträffen

Imma har påjamat att jag inte får dröja lika länge den här gången med att berätta om hur bloggträffen hemma hos Sippo och Tindra var igår - så nu har jag tömt kameran och tänkte bjuda på lite bilder.

Det var en mörk och stormig natt... nej, visst, nej, det är ju så Snobbens böcker börjar! *harkel* Det var en halvmulen, mycket varm och fuktig dag och vi körde med fönsterna till hälften nervevade för att inte förgås under resan till Ljungsbro. I Motala stannade vi dock för att dricka te och mumsa i oss några bitar av gammelmattes supergoda sockerkaka (gjord på fullkornsvetemjöl - det ni!) och vi hittade en så vacker rastplats vid Borenshults sluss:

När vi kom fram till Sippos och Tindras nya revir, kryllade det av mattar och hussar där - somliga stod i köket och förberedde en fantastisk buffé, somliga satt i vardagsrummet och bubblade och somliga gjorde i ordning bord och stolar på en av uteplatserna... tänk, så bra Sippo och Tindra har fått det med TVÅ uteplatser! Det visade sig att vi var tolv tvåbeningar, tre katter och en flatcat, så det blev ett riktigt stort gäng:

Sippo med husse

Stora matte och Wikki flatcat

Favoritgrannens vackra Gumman

Och vi tvåbeningar gjorde förstås det vi är bäst på - äta och prata! Och prata. Och prata.

Ju mer tiden led och ätandet hade övergått i fikande som hade övergått i att vi satt och smälte allt det goda, började våra vänliga värdar se lite trötta ut. Undra på det! I vanliga fall är det bara de tre, och förmodligen lugnt och skönt i reviret... nu hade ingenting varit sig likt på flera timmar och öronen vissnade av allt bubbel. Gästerna förstod, kramade farväl till varandra för den här gången och skildes åt... och själva "kidnappade" vi Linnsens, Franks och Lurrvars matte, packade bilen full med Tindras trasiga klätterställning som vi har fått och som gammelmatte skall laga så att Sagge kan få den, och så åkte vi hemåt i det allt soligare vädret.

I Medevi Brunns underbara miljö stannade vi för att fika, och hade det inte varit för alla myggen kunde vi nog ha blivit kvar där i flera timmar.

Istället åkte vi vidare till Örebro och hälsade på Linnsen, Frank, Lurrvar och lillhusse, och deras matte visade att de minsann kan göra fina konster om de bara får vettig belöning (godis). Och Frank visade tänderna... vad är det med rödvita katter egentligen? Har just rödvita katthannar en extra förkärlek för att tugga på oskyldiga tvåbeningar? Jag kanske luktar så gott att de inte kan låta bli att sätta tänderna i mig?

Nybiten

Nåja, det bjuder jag på - Frank är (nästan) lika söt som Sagge, och jag har tagit mina stelkrampssprutor som en lydig katt-tjänarinna.

Kontentan av allt detta svammel är att bloggträffen enligt min och gammelmattes åsikt var alldeles särdeles lyckad, jättetrevlig och mysig. Det här är ett underbart gäng människor som har listat sig låååångt in i våra hjärtan!

Tack, Peter, för att vi fick vara hos dig och dina katter!
Tack, Astrid, för godiset - Sagge har redan satt i sig halva den ena Temptations-burken, och han tar bitarna så fint, så fint, utan att bitas!
Tack, Christer och Malin, för den underbara maten!
Tack, Karin och Emil, Miriam och Silver samt Astrid för det smaskiga kaffetilltugget!
Tack, Sippo och Tindra, för klätterträdet - Sagge kommer att älska det!

8 kommentarer:

 1. Ni hade det så trevligt att jag blir riktigt avis.
  Jag vill också vara med nån gång... kanske man kan flirta med färdtjänsten, men de åker nog inte utanför länet.

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Julia, vi pratade om dig på bloggträffen och undrade just om man inte kunde få färdtjänsten att skjutsa dig (och din man, om han vill vara med)! Eller så får vi ordna en bloggträff i din närhet någon gång, det skulle väl också gå att ordna tycker jag.

   Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

   Radera
 2. Men vad det ser skönt ut - och det syns att ni hade jätteroligt!! Fast - nääääe!! Röda katter bits INTE!! Vare sig de har vitt på sig eller inte! Jag har aldrig ens försökt att bita någon! Inte ens fräst åt någon! Varken djur eller människa. Jag har fräst en gång åt ett element (men det fräste åt mig först...)! Röda (och rödvita) katter är vänliga, snälla och rara katter. De är charmerande katter! Och så har de väldigt fina tansebissar. Fast de bits inte med dem. Franks tänder FASTNADE nog bara lite... ;))

  lillie kommer att skratta en vecka på Gammelmattes regskylt!
  nosgos å bettlösa gottisar
  Maurice

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är skylten bra - den lockar många människor att le, skratta eller fälla en rolig kommentar vart vi än kommer!

   Skönt att höra att du inte är lika bitsk som Frank och Sagge, Maurice! Jag börjar bli ärrad över hela kroppen vid det här laget... *fniss*

   Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

   Radera
 3. Hoppas ni får mycket kul med trädet. Tindra och jag väntar ivrigt på vårt nya träd. Husse hälsar han med.

  SvaraRadera
 4. Jamar som jag gjorde hos Linnsen alldeles nyss :)
  Verkar varit en trevlig Kattbloggsträff med lite för få katter bara ;-)

  SvaraRadera
 5. Roligt med en rapport från träffen och lyllos ni som fått vara på bloggträff! Vi bor så låååååååångt norrut så det finns knappt på kartan, brukar matte säga. Sverige är visst ett avlångt land... Kram från Fjutten med familj

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Ville, varför samlar ni inte ihop de bloggarkatter som bor uppe i norr och har en egen bloggträff?

   Tass från Imma, abbemissa.

   Radera