Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 14 november 2012

Imma

Som om det inte räckte med att jag skall ta tass om hela det här klostret och hålla ordning på två ostyriga mattar och sex lika ostyriga katter... nu verkar det som om jag, ungefär som bloggkatterna på Södertälje katthem får göra på sitt håll, kommer att behöva hjälpa till med styrelsemötena vid Kristinehamns djurhem också! Åtminstone det som matte engagerar sig i, för henne vågar jag sannerligen inte lämna åt sig själv i så viktiga frågor. I kväll har hon varit på ett första möte med föreningen, och när hon kom hem var hon glad och sa att det hade varit en mycket trevlig kväll. Så jag antar att hon kommer att fortsätta gå på de där mötena - och låta sig väljas in i styrelsen, som de har bett henne om. Jaja, det är väl bara att kavla upp pälsen och ta itass med vad som komma skall! Samt hålla koll på mattes blodsockervärden... för ikväll hade hon visst frossat i både smörgåsar och kaffebröd.

Har så smått börjat titta igenom papperna hon hade med sig hem, bl.a. stadgarna och verksamhetsberättelsen för 2011... d.v.s. när jag väl fick bort Philemon, som hade lagt sig på dem! Det verkar som om djurhemmet arbetar med många intressanta och viktiga frågor - räddar både katter, hundar och kaniner, arbetar med lobbying och policyfrågor, kämpar mot djurförsök och är oerhört aktiva i REDE (Respekt, Empati, Djur, Etik) som framför allt lär barn och ungdomar hur man bemöter djur... så här finns hur mycket som helst att göra!

3 kommentarer:

 1. Åh vad roligt att matte engagerar sig i kattfrågor på ett bredare plan, och TACK snälla Imma för att du bestämt dig för att vägleda och hjälpa henne. Alla tvåbeningar behöver hjälp och stöd av en duktig katt!

  SvaraRadera
 2. Uj Uj Uj Imma som en liten missa abbemissa kommer att få gnooooo :)
  Tror att din matte tackar sin lyckliga stjärna att hon kommer att ha dig till hjälp !

  SvaraRadera
 3. Lycka till med att hjälpa matte! Hon behöver åsikter och synpunkter från en så klok abemissa som du!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera