Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 2 november 2012

Matte - mer om Pelle

Sent igår kväll ropade Pelle, och jag gick upp till honom. Då var han inte det minsta blyg längre utan ville GOSA! Och SOM vi gosade... och gosade... och gosade... jag fick göra hur jag ville med honom; bära honom, klappa honom på magen (hela vägen - inga restriktioner där, inte), klia öronen och hakan o.s.v. Han tar gärna ögonkontakt, men viker undan blicken efter ett tag - precis som en katt skall göra. Och jag hittade flera fästingar i hans päls, som jag skall be en väninna hjälpa mig att ta bort (vi kan behöva vara två, för att inte skrämma honom - det kan ju göra ont att dra bort en hårt sittande fästing).

Idag har jag (förstås) tillbringat mycket tid hos Pelle och han fortsätter att vara en gosig, kontaktsökande och oerhört godmodig kille. Man får göra precis vad man vill, utan att han reagerar negativt. Men jag har upptäckt en sak: han är inte van att vara uppe i möbler. Igår strödde jag ut tempations lite varstans för att få honom att gå runt och undersöka allting... idag var alla som låg på golvet borta, men inte en enda som låg på en möbel! Inte ens klätterträdet hade han rört. Så här har vi en del träning framför oss... jag lyfte upp honom i sängen, han hoppade ner, jag lyfte upp honom igen och han hoppade ner. Kan nästan höra någon som skriker åt honom att gör just det: "Hoppa ner!". Annars behöver den här killen ingen som helst social träning, och han äter och dricker bra. Än har han inte använt lådan, dock... det får jag hålla koll på.

Lite bilder, kanske? *blinkar med ena ögat* Kameran störde honom inte det minsta, han var bara nyfiken på varför jag siktade på honom men visade absolut ingen rädsla.


Allra första bilden... Pelle under skrivbordet


Redo för gos!


Lugn och avkopplad

Efter helgen skall jag prata lite med katthemmet om några saker jag vill göra. Pelle är inte ID-märkt, och de har sagt att det görs när han kommer till dem... men jag funderar på att ta den kostnaden själv och få det gjort nu, för då kan jag samtidigt få en liten veterinärkoll av hur han mår och ta itu med saker som inte bör vänta. Dessutom tänker jag redan nu starta upp en RC-torrfoder-behandling för att få ordning på hans päls m.m. - den är lite raggig, vilket inte är konstigt, med tanke på att han troligen vistats ute en hel del (därav fästingarna). Här använder vi ju enbart RC till våra katter, och jag vill ge Pelle samma Neutered med viktkontroll som husisarna går på... det bör rätta till en del, även om jag inser att jag inte kan begära att katthemmet och sedan en framtida husse/matte tänker som jag... katthemmet, för att de inte har råd, och hans framtida hem, eftersom jag inte får inkräkta på deras sätt att ta hand om sin katt (så länge det är juste metoder).

En sak är säker: det är tur för mig att Pelle inte blir kvar länge här - för jag älskar honom redan!

7 kommentarer:

 1. Åhh vilken sötnos! Åhh vilken tur han har som har dig! Tänk om alla tänkte som dig, då hade inga katter haft det svårt.. Du är guld värd ska du veta! <3

  Nosbuffar och Gos <3

  SvaraRadera
 2. Pelle är en raring!!!

  =^.^=

  Fredagsbuffar

  SvaraRadera
 3. Ja, den som får adoptera den här fankattiska killen kan skatta sig lycklig!

  Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  SvaraRadera
 4. Vilken snygging !
  Stackars liten som inte ens vågar hoppa upp i klösträdet :(
  men det får du säkert snart bukt med :)

  SvaraRadera
 5. Matte jamar att hon vill ha honom!!! :O

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. I så fall tycker jag att din matte skall kontakta djurhemmet i Kristinehamn och berätta det!

   Kurr från Imma, abbemissa.

   Radera
 6. oj, oj,oj jag fick nästan en chock när jag såg bilden på Pelle. Tusan vad lik min fd Sixten han är och även Måns. Speciellt det där med halvt svart och halvt vit nosbläs. En riktigt stilig herre med andra ord.

  SvaraRadera