Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 25 november 2012

Jenny

Äntligen har mattarna begripit att en bolis behöver tillgång till HELA reviret för att kunna hålla koll! Idag lät de dörren stå öppen i flera timmar, och jag tog förstås tillfället i akt att nosologiskt säkra hela området innan jag satte mig på klätterträdet i Immas vardagsrum och spanade ut över domänerna. Rafael och Majsan tog också tillfället i akt att gå på upptäcktsfärd, medan Philemon slank in i novisiatet... han ville väl passa på att vidga vyerna utan att behöva möta oss husisar, jamtar jag. Under tiden satt Imma i mattes famn vid datorn och höll noga koll på oss allihop - som abbemissa måste hon ju veta var hon har oss och vad vi håller på med. Och från sin plats ser hon dörren alldeles utmärkt.

Mattarna å sin sida håller på att sätta sin plan i verket. De sa för flera månader sedan att de tänker fira jul hela advent, och idag har de börjat ställa upp de elektriska ljusstakarna i fönstren, hänga upp stjärnorna och slå in julklappar i papper och snören. O, jag älskar papper och snören! Vi kommer att få mycket roligt på julafton, tror jag... och tänk, snart kommer julgranen upp, för matte har lovat att ställa upp den i riktigt god tid... det kommer att bli jamarskoj! Särskilt Sixten och Majsan älskar att klättra i granen... tänk, så klokt av tvåbeningarna att ta in ett träd så att vi innekatter kan ha lite skoj, det är väl bussigt av dem?!? Dessutom är trädet konstgjort, så det håller bra... det uppskattas, kan jag jama.

3 kommentarer:

 1. Så bra att ni nu har tillgång till större domäner. Även om det så klart blir mer arbete att hålla reda på allt så blir ju arbetet samtidigt intressantare, för det kan ju finnas saker på andra sidan dörren som inte finns på den ena sidan. Bra att matte och gammelmatte börjar julfirandet i tid. Betyder det att ni kommer få julklappar tidigare än julafton också?

  SvaraRadera
 2. Så kul att spana in hela reviret! Sen är det kanske lugnast att vara lite uppdelade ibland. Advent är mysigt det, matte ska börja i god tid hon också. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Så bra att mattarna förstått att en bolis måste ha tillgång till HELA huset :)
  Här är minsann INTE mina 2-benta omtänksamma alls när det kommer till att ta in ett träd/gran till mig att klättra i :(

  SvaraRadera