Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 17 november 2012

Imma

Jag hoppas att ni ursäktar att jag inte tassade i bloggen igår... det var fullständigt omöjligt att få ro till det, och matte var inte till den minsta hjälp eftersom hon först försvann iväg med gammelmatte i fleraflera timmar och sedan häckade de uppe hos Pelle i ännu flera timmar. Under tiden... nej, vi tar det från början.

Det gammelmatte och matte gjorde när de var borta hemifrån, var att besöka en plats som heter Hällekis, där det finns en hantverksby som heter Falkängen. Den byn har julmarknad hela den här veckan, från i måndags till i morgon, och det var där som Max' och Måns' husse hade varit innan han kom och hälsade på oss. I kaféet arbetar nämligen Skat-Ann, och gammelmatte och matte ville hälsa på henne och samtidigt fira lite advent i förväg eller hur jag skall jama... åtminstone sa matte det när hon kom hem, att det hade känns som om det varit skyltsöndag och att julstämningen hade varit mycket påtaglig. Gammelmatte hade festat på risgrynsgröt, julskinksmörgås med senap och glögg, medan matte nöjde sig med kaffe, lussebulle och pepparkaka... och så hade de pratat katt med Skat-Ann samt gått runt i hantverksbutikerna och tittat på alla fina saker. Några saker hade de t.o.m. köpt, men vad det var får jag inte jama om eftersom de skall bli julklappar... *myser*


Gammelmatte och Skat-Ann (tavlan på väggen föreställer
katter från Evas katthem som hittat hem)


Här sitter gammelmatte och myser på kaféet


Lite av hantverksbyn

När de var så trötta i fötterna att de inte orkade gå mer, åkte de vidare till Götene och gammelmatte bjöd matte på middag på Rasta-restaurangen. Sedan kom de hem... men vi såg inte mer av dem för det, för de tog fika med sig och gick upp till Pelles rum, och där blev de kvar jamarlänge! Matte sa att de hade bestämt sig för att vara hos Pelle till han tröttnade på dem... och det tog tydligen tid, för när mattarna äntligen kom ner igen berättade matte att hon och Pelle hade legat i sängen och gosat massor, matte hade kammat honom och bjudit på chips, och så hade de tittat på TV och myst tillsammans.

Jojo, det kunde de unna sig! I resten av huset var det kalabalik, för husisarna lyckades tråckla upp dörren igen och sprang omkring precis överallt... så jag fick ta skydd under byrån för att vara ifred (dit in kan de inte komma, för de är för storväxta - ibland är det bra att vara liten och nätt!), och Philemon passade på att röja omkring i deras del av huset medan de var här. Så det första mattarna fick göra när de kom ut från Pelles rum var att fånga in och bära tillbaka husisar i parti och minut... t.o.m. lille Rafael var här inne och undersökte rummen, och honom fick matte fånga in med hjälp av en filt för att inte stressa honom. Puh! Jag undrar just hur länge det dröjer innan matte får tag i den där pinnen som skall låsa dörren?

Det hann bli mycket sent innan lugnet var återställt, kan jag jama. Då satte sig matte en stund vid datorn för att koppla av, Philemon slocknade i hennes famn och jag tog tillfället i akt att... jam, vad skall jag kalla det... leka översittare? *fnissar busigt*

Fredagsmys...?!?

5 kommentarer:

 1. Tur att du kan vara "översittare" i mattes knä *fniss*

  =^.^=

  Lördagsbuffar

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig dag era 2-benta verkar haft säger min matte. Jag håller med dig Imma om att 2-benta ska hålla sig hemma !
  Du gör dig bra som Översittare Imma :)

  SvaraRadera
 3. Vilken dag, så kul att hälsa på Skat-Ann! Vilket liv hemma hos er men lite spännande också med nya marker att upptäcka, skönt att avsluta med lite gos! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Vi fnittrar gott åt vilken kattabalik det har blivit med den av mattarna efterlängtade dörren, det hade de väl inte trott! :D

  Vad trevligt för tvåbeningarna att åka ut på äventyr! Vår matte var ute med SIN matte och åt igår och sen kom de hem och klappade oss.

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Det såg jättemysigt ut på Skat-Anns café. Fast egentligen behöver ju varken gammelmatte eller matte åka nånstans för att ha det mysigt?

  SvaraRadera