Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 11 december 2012

Imma

I kväll är vi nog en smula avslagna lite till katts här hemma efter gårdagens Nobelfest. Vi fick jamargod lax till middag och sticks till efterrätt, och sedan dansade ungdomarna till långt in på småtimmarna... själv la jag mig tidigare, när matte kröp i säng efter att ha sett festandet på TV. Tror att gammelmatte la sig då också, faktiskt. Och idag skjutsade matte gammelmatte till sjukhuset igen, för i morgon bitti skall hon operera hjärtat igen. Äschjam, jag menar att hon skall få sitt hjärta opererat, förstås. Själv skall hon ligga still och ta det lugnt, säger matte, för det är patientens jobb under operationen...

Matte har lovat att komma tidigt till sjukhuset i morgon, för hon vet att gammelmatte är lite rädd för den här operationen. Den förra var lite läskig, för de stängde av blodtillförseln inuti hjärtat en stund och då fick gammelmatte svårt att andas. Matte säger att andnöd är det otäckaste man kan uppleva, för då tror man att man skall dö... *slokar med morrhåren* Fast hon säger också att hon inte tror att de kommer att behöva stänga av blodtillförseln i morgon, så gammelmatte behöver inte vara rädd. Nåjam, vi skall hålla tassarna så mycket vi bara orkar och be Skaparkatten vara hos gammelmatte hela tiden!

Faktiskt så är det en lite speciell dag idag, även om den har kommit i skymundan för annat. Matte fyller år! Tänk, jag minns hur ung hon var när vi träffades för första gången... det var i Kolbäck, där jag bodde som kattunge, och Skaparkatten viskade i mitt öra att den där tvåbeningen behöver dig jamarmycket! Det är fjorton och ett halvt år sedan nu... tiden går verkligen jamarfort, och jag blir nästan lite yr när jag funderar över allt som matte och jag har varit med om sedan jag tog tass om henne. I alla dessa år har jag skött om henne och vakat över henne... ur den synvinkeln är det ledsamt att vi katter inte lever lika länge som människor, för hur skall det gå för henne när jag inte längre är här?

7 kommentarer:

 1. Tanti auguri a matte, tanti auguri a tee, tanti auguri cara matte, tanti auguri aaa teee!!! Hurra, hurra, hurra, hurra!

  Å vi håller tummarna för gammel-matte imorgon! Stenhårt!

  SvaraRadera
 2. Hurr jam för fina matte! Vi ber att Skaparkatten håller sin tass över Gammelmatte. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Jam må hon leva , Jam må hon leva , jam må hon leva uti hundrade år !
  Hipp Hipp KURRA KURRA KURRA KURRA !
  Håller tummar och tassar i kors imorgon för Gammel matte Gitte <3

  SvaraRadera
 4. Alla vi katter på Södertälje Katthem hurrar och klappar tassarna för matte och jamar GRATTIS! Samtidigt håller vi tassarna jättehårt för gammelmatte. Vi tror allt kommer gå bra och att hon snart är hemma. Sen måste hon ta det lite lugnt. Hennes hjärta behöver vila lite nu!

  SvaraRadera
 5. Huuur har det gått? Har tänkt på gammel-matte idag!

  SvaraRadera
 6. Men Imma, du kommer ju aldrig att lämna matte, så är det ju! Även om SkaparKatten kallar (Vilket gäller för alla, både katter och människor!) så har ju vi katter förmånen att kunna vandra mellan världarna och fortsätta vaka över våra människor! Den länken av kärlek kommer aldrig att brytas. Och du har ju fostrat matte till en klok person, så hon förstår den saken bättre än de flesta!
  GRATTIS MATTE i efterskott förresten och GRATTIS GAMMELMATTE till avklarad operation! NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 7. Grattis från Landet på andra sidan havet också!

  SvaraRadera