Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 14 december 2012

Imma

Matte fick en gång frågan om hon försöker lära oss katter att överge vår natur för att bli fridsamma klosterkatter - för det finns ju sådant som vi katter gör, som egentligen inte är förenligt med klosterliv (som t.ex. revirstrider, jakt och egoism vid matskålen). Mattes svar var och förblir att det absolut viktigaste någon levande varelse kan göra är att vara sann mot sig själv... alltså är det katter vi skall vara och ingenting annat. Så om någon nu har fått för sig att vi tränas att bortse från vår kattighet, kan ni glömma det!

Att jag kommer att tänka på det just idag beror på att tvättmaskinsreparatören kom idag på eftermiddagen och upptäckte att orsaken till att tvättmaskinen inte går är att möss har tuggat sönder en stor slang inuti. MÖSS! Det gjorde matte lite miss-lynt på oss katter, för hon tycker att med SJU katter i huset borde vi inte ha några möss alls... och det kan man ju hålla med om. Så jag får ta ett allvarsjam med noviserna om det här, för det går ju inte an att mattes saker blir förstörda bara för att vi katter inte gör vad katter skall göra. Och själv tycker jag nog att det är lite pinsamt att vi fått problem med möss. Jam menar, när Conny levde tog han ensam varenda musling som stack in nosen i huset, men nu, när vi är många fler katter, är det INGEN som jagar?!?

4 kommentarer:

 1. Aj aj*tassarna för ansiktet*det var pinsamt. Skulle kanske ha en god jägare som kunde lära upp de yngre.

  SvaraRadera
 2. Ja se dagens ungdom... Bara fast food och take away... Men inget att jaga själv. Sådana är de! Ungdomen! :-)

  SvaraRadera
 3. Mjau det låter som om Nova och jag bheöver komma och ge er katter lite jaktlektioner? Nova är en dängare på möss och jag lyckas för all del ibland också... NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 4. Smulan och Amanda kan nog också ge ett eller annat jakttips ;-)

  =^.^=

  Fredagsbuffar

  SvaraRadera