Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 8 december 2012

Imma

Idag snöar det inte utan är riktigt vackert väder, och jag tror att matte har haft jamarroligt ute i snön... hon har lekt med sin nya maskin, som hon kallar snöslunga, och sprutat snö över hela trädgården. Gammelmatte sa efteråt att det var tur att snöslungan är elektrisk och kräver sladd, för annars hade nog matte fortsatt ända till Gullspång... *fnissar* Fast matte säger att det hade hon varken behövt eller orkat, för det är rätt kallt ute och hennes vantar blev snabbt blöta. Och kommunen har redan plogat vägarna alldeles utmärkt utan hennes hjälp.


Matte sprutar snö utanför vår ingång


Så här fint blev det när hon var klar!

Matte tycker att det är så praktiskt att vi bor mitt inne i Otterbäcken, men inte har några grannar omkring oss - det ser faktiskt ut som om vi bor mitt ute i skogen!


Utanför grinden åt norr, mot Gullspång och Kristinehamn


Utanför grinden åt söder, mot Mariestad och Skövde

Fast det finns ställen som matte inte har skottat snö på... verandan, t.ex. Den ser ut så här!

Om ni undrar, så är det gammelmattes ena rollator som står översnöad där ute vid utemöblerna... den kan hon ändå inte använda så här års. Den andra rollatorn, som hon har när hon är inomhus någonstans, ligger ihopfälld i bilen...

Och så slutligen en bild av Philemon. Han har INTE försökt gå ut idag, utan tog sig en titt på matte genom fönstret och sprang sedan till elementet här inne i vardagsrummet:


Väck maj ente!

5 kommentarer:

 1. Nu blev husse också sugen på en sån där snöslunga. Förstår inte vad det är med människor och deras elektriska mojänger.
  Philemon verkar ha en perfekt liggplats. *kurr*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan hälsa din husse att den här lilla snöslungan är en lättviktare med eldrift (man måste alltså ha en låååång sladd för utomhusbruk) som finns på Jula för 995 kronor. Tror vi i alla fall... matte har för sig att hon såg den i ett reklam-blad nyligen. Vår har vi haft sedan förra vintern, men då behövdes den inte... *fniss*

   Philemon hälsar att elementsängen är jamargosig!

   Tass från Imma, abbemissa.

   Radera
 2. Ha ha ha ha hi hi hi hi undrar om vi slutat skratta här till midsommar? Läste precis inlägget med eran mattes svampar. Svampinjon kan vara champinjon, den där grön möjligen ärggrön kragskivling (ingen matsvamp) grusmurklan, hm nåt för mykologerna att bita i kanske en alldeles ny art för svampvärlden. Den sista jo det finns en svamp som heter Öronmurkla, ätlig kommer på våren samtidigt som stenmurklan.
  Nu ska vi fniss försöka gapkratt sluta skratta

  SvaraRadera
 3. Menar du att det FINNS öronmurklor?!? *stora ögon* Då är inte matte så tokig som jag trodde ändå... *fniss*

  Roligt att jag kunde bjuda er på ett riktigt gott skratt!

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska leta reda på bild av öronmurklan till eran matte.
   Kan ta en stund för alla såna är i gamla datorn, men den kommer looovar

   Radera