Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 5 december 2012

Imma

Vi har ju läst om snöandet på andra håll i landet i era bloggar och på Catbook, men idag drabbades vi själva av eländet... jam menar, vi har haft lite ynka snö förut också, så där så att det precis täckte marken, men idag satte det igång att SNÖSTORMA! *ryser*

Som ni ser, skickade jag ut matte med kameran för att ta ett par bilder och visa er eländet, och när hon kom in igen stampade hon av sig en massa läskigt blöt snö i hallen så där sätter inte jag min tass förrän det torkat, den saken är jamarsäker.

Inomhus, här i vardagsrummet, nära elementet, ser det dock ut så här, på ett ungefär:

Faktum är att det gjorde matte lite smågrinig, för Philemon har hittills varit den enda katt som fått gå ner i källaren på regelbunden basis... men när matte kom ner för att städa i kapellet idag och upptäckte hur mössen hade kalasat på de vackra veteaxen på strå som hon prytt altaret, Maria-altaret och lite andra ställen med, suckade hon djupt och muttrade något om "stadskatter som inte vet hur man jagar" och "du vet säkert inte hur en mus ser ut, ens". Och sedan stängde hon hit upp och släppte i stället lös husisarna i källaren. Hon säger att eftersom de varit hemlösa begriper de hur man jagar möss - inte minst Jenny, Majsan och Rafael (Assar och Sixten fångades in som kattungar) - så nu hoppas hon att de skall visa sig lika effektiva på musjakt som Conny var. Skall bli spinnande att se hur det går! För det måste ha sett rätt gräsansfullt ut i kapellet, eftersom det tog matte flera timmar att städa upp eländet...

PS. Glömde ju att jama att gammelmatte ligger på sjukhuset igen. Hon fick åka jambulans i natt eftersom hennes blodsocker var så högt att mätaren bröt ihop och började larma... och de har fortfarande inte fått ner sockret, så hon blir nog kvar på sjukhuset minst ett par dagar till, misstänker jag. DS.

7 kommentarer:

 1. Kära nån! Håller tassar och fingrar för gammel-matte! Kör försiktigt om du ger dig ut i trafiken med all den snön. Italien hade utlyst undantagstillstånd med så mycket snö. Hoppas att mössen håller sig undan nu när så många kissekatter varit nere och patrullerat!

  SvaraRadera
 2. Vi ber om vår hälsning till Gammelmatte. Inte roligt att blodsockret springer i höjden så där :(
  Hoppas att hon friskar på sig snart å får komma hem igen till er!
  Vi tror nog att husisarna decimerar mössen ;-)

  Kram
  /Julia å tjejerna

  SvaraRadera
 3. Vi håller tassar o tummar för gammelmatte!

  SvaraRadera
 4. Riktigt ruskväder idag. Vilken fin bild!!
  Vi tror att muslingarnas tid snart är förbi, husisarna är nog toppenduktiga!
  Skickar massor uppmuntringsbuffar till Gammelmatte. Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Jasså ruskvädret har kommit upp till er nu med ser jag !
  Här "nere" snöar det litta nu ikväll och det är - 10 grader nu = KALLT (har provat att sticka ut nosen precis:)
  Phille du kan hilsa din matte att hon inte vet vad hon prautar om när det gäller att stadskatter inte skulle kunna fånga mösslingar !
  Jau har minsann lyckats fånga åtminstånde en musausling så det så *stampar med tassen*
  Håller tassar och tummar i kors för Gammelmatte Gitte att hon snart ska få komma hem igen !

  SvaraRadera
 6. Skickar bli-frisk-fort-hälsningar till gammelmatte från oss alla.
  Här har vi nästan blivit innekatter. Det har varit sååå kallt här så vi har inte kunnat gå ut. Idag är det mycket varmare men då ska det komma mer snö. Så vi är nog inne idag också.
  NosGos

  SvaraRadera
 7. Håller tummarna jättehårt för gammelmatte!!

  / Barbro

  SvaraRadera