Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 15 december 2012

Imma

"Matte" jamade jag strängt "Vi kan inte ha en så här frostig hemsida. Både katterna och hundarna fryser om tassarna bara de ser den. Du måste byta till något bättre och det genast!" Matte suckade, för hon tyckte egentligen att hon inte hade tid med blogg-design idag när hon städar hemma hos gammelmatte... men hon tog i alla fall lydigt upp mappen med alla bakgrundsbilderna på datorn och visade mig dem en efter en. När vi kom till granris-bilden, såg vi på varandra och nickade... ja, skogar gillar både katter och hundar, och granar hör till så här års. "Jam, till och med Sigge kommer att gilla den här" jamade jag nöjt.

I övrigt har jag inte sett av matte särskilt mycket idag. Desto mer av noviserna. Varför är de inte i källaren och jagar möss?!? Jenny jamade något om att det är varmare uppe i huset och det fick mig att fnysa - har de verkligen blivit sådana veklingar sedan de kom hit? Det slutar med att jag själv får gå ner i källaren och jaga, fast man tycker att en äldre dam och abbemissa till på köpet borde slippa sådant. Noviserna fortsatte hur som jam att fara omkring i rummen här uppe, medan Philemon satt i mattes kontorsstol och strödde svordomsjam omkring sig... och mattarna höll till på gammelmattes sida av huset, där gammelmatte stökade omkring i sitt sovrum och matte storstädade badrummet.

Nu är det äntligen lugnt igen, åtminstone för idag... och matte, som hittade en spännande bok på biblioteket igår, tog chansen att försjunka i läsning. Det måste vara en väldigt rolig bok, för hon fnissar mest hela tiden - fast titeln verkar inte särskilt skojig: "Kroppens historia under medeltiden" (författarna heter Jacques Le Goff och Nicolas Truong om ni är intresserade).


Vilsamt är det i alla fall...

4 kommentarer:

 1. Matte har då sitt knä fullt med mysiga kissemissar. Det är roligt att en Abemissa och Philemon kan samsas i mattes knä ;-)

  =^.^=

  Adventsbuffar

  SvaraRadera
 2. Åååååååååååååå grankottar!!!!!!!!!!!!!!!
  Jag saknar alla mina kottar, eländiga lappmögel att begrava dom för mej, Sitta med en bok så där det ska matte göra när bilen fungerar och det insläpade plockepinnet är ihopmonterat

  SvaraRadera
 3. Tack för boktipset! Jag hittade boken på TPB och ska lyssna på den :)

  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Då kanske du vill berätta sedan vad du tyckte, så jämför vi åsikter?

   Kram från sr. Carina.

   Radera