Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 3 december 2012

Jenny

Inte nog med att mattarna skall ha en massa lysande saker i fönstren nu i advent - idag satte de upp lysande saker utomhus också! *stora ögon* Majsan påminde mig om att det var så förra julen också, men det kan jag inte komma ihåg... och då föreslog Sixten att jag kanske hade sovit just då, vilket jag tog som en förolämpning. En bolis sover väl inte när det händer saker i huset! *fnys* Då jamade Rafael lite försynt att jag kanske hade varit någon annanstans i huset och tagit tass om något viktigt uppdrag, och det kunde jag till jams gå med på.

Nåjam, idag satt jag i fönstret och iakttog arbetet med lyssladdarna som mattarna höll på med ute på verandan. Sedan kom de in, stampade av sig snö (som blev blöta fläckar på golvet - jam hoppas verkligen att de inte tänker försöka skylla dem på oss sedan!) och kopplade in sladdarna. Jodå, det lyste. I alla fall till höger och till vänster... men inte i mitten. Mattarna suckade och frågade varandra varför de aldrig kollar sådant i tid, innan de sätter upp sakerna, men de hade visst inget bra svar på den frågan. Sedan avgjorde gammelmatte det hela genom att förklara att nu orkade hon inte mer, så de fick ta itu med det frånvarande lysandet i morgon igen. Så nu ser verandaräcket lite lustigt ut där ute i mörkret... som om mittenbiten har försvunnit, medan resten glimmar så vackert... skall bli spinnande att se om de kan få hela räcket att lysa i morgon!

Förresten kan jag rapportera att vi väntar besök, så mattarna är lite stressade just nu. En frottofograf eller vad det hette skall visst komma hit och ta bilder till en tidning, och matte är olycklig för här är så ostädat och hon vet inte hur hon skall hinna innan främlingen dyker upp. Och när matte inte vet var hon skall börja med något, blir hon ofta stående mitt i röran... jamjam, vi får väl se om hon drar fram snabeldraken och skurhinken igen, och skulle det ske, vet ni var ni kan hitta oss katter. På övervåningen.

2 kommentarer:

 1. Inte behöver matte städa heller. Vem ser en eller annan dammråtta när det finns fullt av katter i huset? Säg åt henne att ta det lugnt istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det nog så att den där frottofografen ser all bråte som står överallt... matte renoviverar två rum (det betyder att hon har stökat till i dem och sedan inte gör det hon skall, måla och så) och alla saker står där de inte skall stå i de andra rummen under tiden. Så matte måste nog faktiskt städa, för frottofografen tror nog att det är städat i ett kloster, tror du inte?

   Tass från Jenny, klosterbolis.

   Radera