Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 2 december 2012

Imma

Jahajam, då är det första advent idag, då... och mattarna har varit borta hela dagen. De började redan i morse med att åka bort till Amnehärads kyrka i Gullspång för att delta i adventsgudstjänsten och kyrkfikat, och sedan kom de bara hem för att byta kläder innan de försvann iväg till Kristinehamn för att hjälpa till med djurhemmets kombinerade firande av Kattens Dag och första advent i loppis-lokalen. Matte har visst klättrat på stolar och skruvat upp krokar i taket att hänga upp saker på samt burit tunga möbler, medan gammelmatte gjorde det hon gör bäst - satt och var trevlig mot besökarna. Där fanns tydligen en hel del skällisar att gosa med också... bland annat en stor vovve som log så där som människor gör! Jam, titta på en människa som ler brett så alla tänderna syns... så log den där vovven, samtidigt som han ville gosa och viftade ivrigt på svansen. Märklig jycke! Matte hade sagt att om det inte hade varit vinter skulle hon ha haft Philemon med sig, för han viftar också på svansen och vill gosa när han träffar folk.

Efter allt det där kan man ju tycka att de hade fått nog av att vara ute, men icke! Istället åkte de till Gullspångs lilla torg för att titta på granen, lyssna på dragspelsmusik och dricka glögg med andra frusna tvåbeningar. När de kom hem var de alldeles upprymda av glädje, för tydligen har det öppnat ett kafé vid torget och där skall bli bageri också... "Det är precis vad vi behöver här!" utbrast matte lyckligt. Hm, undrar om jag kommer att se till mattarna överhuvudtaget i fortsättningen, eller kommer de att sitta hela dagarna och kolka kaffe på det där kaféet? Inte för kaffets skull, utan för att de älskar att prata med folk... *skakar på huvudet*

Nåjam, nu är de hemma i alla fall, tack gode Skaparkatt för det! För det är kallt och gammelmatte måste elda så att vi katter slipper frysa om tassarna. Sina plikter får de aldrig glömma, hur roligt de än har, den saken skall jag bli katt för!

1 kommentar:

  1. Hoppas att ni har det lite varmare än oss. Vi vaknade till nästan 17 minusgrader. Fast det har varit en fantastisk fin vinterdag med strålande sol och KALLT!

    =^.^=

    Nosbuff

    SvaraRadera