Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 8 juli 2010

Conny

Igår kväll va ja ute alldeles ensammen i flera timmar, och varken matte eller gammelmatte märkte de förräns ja sa te att ja ville in igen! *fnissar* Ja togde mej ut medans matte öppna dörren för å ställa om låse å sen jorde ja en ordenkli nosologisk undersökning av revire i lugn å ro utan efterhängsna tjejer i haserna. Först när ja va klar gickde ja upp på verandan å ropa på matte... ni skulle sett hennes förvånade ansikte när hon öppna verandadörren å fickde syn på mej! "Men Conny, e du ute?!?" utbrast hon. "Ja unnra just va du va, men inte trodde ja du va utomhus alldeles själv". Ja svara inte, bara gickde förbi henne lugnt å värdit. Skönt att veta att sörvissen funkar å att matte verklien kommer när ja ropar på'na...

Ida har ja oxå vari ute i fleraflera timmar, fast i sele å löplina. De ha vari mycke å hålla koll på, för gammelmatte har grävit i klosterträgårn å matte har "rastat gräsklipparen" som hon säjer nu när'e inte e högt gräs längre. För hette de att hon klippade gräset, nu säjer hon att de mer e som att valla maskinen som en hunn... *flinar* Så plantera hon blommer oxå - blev rätt snyggt, faktist.

Tjejerna va oxå ute en stunn, men när matte berätta att hon fått mejl från blogghjälpen som kanske kommer å hälsar på i nästa vecka, tjöt dom att "dom måste fixa te sej" å sprang in. Dumma brudar! Va ska de va bra för å fixa te sej redan nu? De e ju en kattiljon dar kvar te nästa vecka å de hinner bli rufsia i pälsarna många gånger innan dess. Fast de e snällt av blogghjälpen att komma å hälsa på, förstås, så ja förstår om tjejerna blir glada... de ha jamat massor om hur snälla alla va på katthemme, så ja e allt lite nyfiken på den där blogghjälpen som jör så mycke för katterna å som har fixa hem åt så många hemlösingar. De måste va en riktit bra tvåbening, å ja elskar tvåbeningar som elskar katter! Unnrar om hon gillar å pussas?!? De jör ja!

9 kommentarer:

 1. Mjau Conny jag måste ju säga att jag är imponerad av hur proffsigt du skötte utelivet, inklusive "Jag-vill-in-jamningen". Fast det kanske var tur att dina männsikor inte ens märkt att du var ute själv, de kunde ju ha fått hjärtsnörp av oro?!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 2. Vilket äventyr! Härligt att spana i lugn och ro utan att bli störd, skörd att det fungerade så bra när du skulle in! Vilken lyx att få besök av blogghjälpen, hon verkar vara toppen och tycker säkert om att pussas! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Men Conny, ute alldeles på egen tass? Se bara till att du är hemma när jag kommer för jag vill verkligen hälsa på dig också, och självklart gillar jag att pussas.

  SvaraRadera
 4. Vilken listig kisse du är som lyckas överlista matte vid dörren och vara ute och rekognoscera alldeles på egen tass! *impade* Värst vad många fina besök ni får. Först Mimmi&gängets matte och husse, och nu blogghjälpen. Har ni i klostret fått tre kattfotstämplar i guide Kattelin? *funderar* Fast vi förtår ju, att det viktigaste när ni får besök är att de får träffa er alla. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Findus, Isak & Rasmus: Ni är också välkomna att hälsa på, om ni vill! Några kattfotsstämplar har vi inte sett till, men vi försöker vara gästfria så gott vi förjamar. Och antagligen är vi rena dragplåstret, så söta och keliga som vi är?

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 6. Vilken tuffing du är, som var ute helt ensam. Du är ju en klar förebild för säkerhetskatter. Du har helt rätt i att det är tokigt att fixa till pälsen nu, när det är flera kattiljoner dagar kvar till blogghjälpen kommer. Tjejer alltså. *suckar*

  SvaraRadera
 7. Så rara ni är! Vi försökte vara lite finurliga i kommentaren igår, men var nog för trötta. Idag låter den lite gnällig när vi läser om den. *sniff* Klart att ni får jättemycket besök som vill hälsa på hos snälla mattarna och söta kissarna! Nosbuffar.

  SvaraRadera
 8. Findus, Isak & Rasmus: Ja uppfatta inte alls att ni va gnällia... ja begripte bara inte de där om kattfotsstämplarna men nu har matte förklarat va de e så nu begripar ja bättre.

  Hederstass! Conny.

  SvaraRadera
 9. Sippo: Tycker'u de? *stolt å generad*

  Tass från Conny, sekerhetskatt.

  SvaraRadera