Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 6 juli 2010

Imma

Idag kan ni tro att vi har haft riktigt fint besök här i klostret - Mimmis, Chickos, Tarzans och Sessans matte och husse kom hit och hälsade på! De kom på en stor, svart tvåhjuling som matte blev väldigt intresserad av... motorcykel, tror jag att hon kallade den, och så berättade hon om sin ungdoms dagar när hon själv körde sådana. Hon drömmer fortfarande om en egen, säger hon, men de är tydligen väldigt dyra.
Här sitter gammelmatte och väntar på besöket...


Nå, besöket var i alla fall mycket trevligt! kan jag jama. Conny tog emot dem redan på verandan, där gammelmatte hade gjort så fint och t.o.m. hissat flaggorna (en vid varje dörr) och sedan mötte Jenny och Majsan upp inne i gammelmattes del av huset. Själv beviljade jag en audiens här hemma och passade då på att ursäkta Assar och Sixten, som blygt dragit sig tillbaka till novitiatet en trappa upp. Gästerna var mycket artiga och vänliga, så jag har sagt till matte att jag absolut kan tänka mig att träffa dem igen om jag är passlig vid tillfället ifråga... "det var bra, det" svarade matte "för jag hoppas verkligen att de vill hälsa på fler gånger!".

Avslutningsvis en glad nyhet: igår fick Svart komma hem från sjukhuset och pysslas nu om av hussefar, kapten Karlsson och bröderna. Vi är så lättade och glada att Svart mår bättre och håller tassarna för att han snart är pigg igen!

8 kommentarer:

 1. Vad roligt med besök från andra bloggare. Även om det är lite läskigt med såna där tvåhjulsbrummisar så är det ju kul när de går att använda till att göra trevliga besök. Hör att de fick jättefint mottagande också. Rolig nyhet om Svart. Hoppas han fortsätter attkrya på sig.

  SvaraRadera
 2. Det var ett riktigt fint besök, hör vi. Ni verkar ha tagit emot dem på bästa sätt, både fyr- och tvåbenta. Skojigt att träffa andra kattmänniskor! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Jamars så kul det där lät. Tänk så spännande att få besök av bloggande kattvänner.

  SvaraRadera
 4. åh, en sån där 2-hjuling övningskör Matte, någon dag ska hon ha en egen. Hon är så lycklig när hon kör, tycker det är jättekul.

  Roligt att höra att Svart är hemma och mår bra.

  SvaraRadera
 5. Åh trevligt. :) Härligt. Förresten Imma jag läser på en blogg att du blir solbränd på öronen i bland. Tänkte på det att det finns ju solskyddsmedel som matte kan smörja på dina öron så slipper du bli bränd.

  Matte läste om en ovanlig kalv som föddes naken och pälslös i närheten för något år sen. Deras husse och matte tvingades hälla litervis med solskyddsmedel på den lilla kalven.

  SvaraRadera
 6. Sippo: din husse är jättevälkommen att hälsa på här i klostret, och han får gärna ta med Snuffe och dig också! Vi missar kan hålla oss här i mattes halva av huset så kan ni bo i gammelmattes. Om husse vill, så kommer gammelmatte och matte gärna och hälsar på er framåt hösten också. Du har väl vår mejladress?

  Puma & Sixten: Matte älskar motorcyklar och körde mycket när hon var ung. Nu har hon inte råd, men drömmer förstås...

  Nea: Det viktigaste är att solskyddsmedlet inte är giftigt för katten. Jag slickar ju av mig allt som matte kladdar på mig *fniss*.

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 7. Mjau, mjau, mjau, mjau ja kan ni förstå, klosterkatter att våran matte med sambo tyckte det var SÅ TREVLIGT att hälsa på er där ni bor, *FNISS* SÅ det gör dom gärna om fler gånger sa dom när dom kom hem, mjau.
  Synd att vi inte kunde komma med och hälsa på er
  oxå.
  Får fråga matte nästa gång, fast det är ju det, vi har ju ingen bil eller vad det nu heter, så då blir det ju klart lite svårt, *Funderar*

  Kramtass på er alla

  Mimmi
  Chicko
  Tarzan
  Sessan

  Ps
  så hoppas vi att eran matte och gammelmatte kommer och hälsar på oss oxå framöver, vore jättekul tycker vi, mjau
  DS

  http://katternasblogg.blogg.se/

  SvaraRadera
 8. Härligt med besök från andra bloggare!

  Bloggsvar:
  Klosterkatterna!
  5 kurrisar som tassar under listan är inte så illa. Men den där Conny "Svartfot" verkar vara en "hårdkokt" typ! Hur kan man älska hetta?!
  Tack, abbemissan Imma! Hjärtligt tassligt tack!

  SvaraRadera