Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 16 juli 2010

Jenny

Idag har vi haft en riktigt spännande dag! Det började med att en brummis körde i diket precis utanför vårat revir och polisen kom och tvåbeningen som kört brummisen fick åka med för han hade druckit sådant där läskigt som tvåbeningar dricker och blir yra i huvudet av.Efter det fick matte stå vid grinden och prata med alla som kom förbi i brummisar, på tvåhjulingar eller till fots och ville veta vad som hade hänt. Ett par gånger jamade hon på sätt som jag aldrig hade hört förut - hon berättade efteråt att det var engelska och tyska - för varenda en som kom på våran väg ville veta varför den där brummisen stod så där dumt parkerad med ändan rakt ut i vägen för folk som körde förbi. Tänk, så nyfikna tvåbeningar är... de är värre än katter!

Medan matte stod och pratade ute vid grinden, kom en främmande katt och hälsade på oss. Hon har varit här förut, så vi kände igen henne... och den här gången räckte inte Connys löplina till, så han kunde inte jaga bort henne.

Jag jamade en stund med henne och hon frågade om vi hade någon mat utomhus, men jag sa att all vår mat förvaras inne i huset och att vi bara äter gräs ute. Det tyckte hon var dumt. Jag föreslog att hon skulle be matte om lite mat, men det tordes hon inte... och när matte kom, sprang besökaren sin väg. Synd, för matte sedan sa att hon gärna hade tagit ut både blöt och torr mat samt friskt vatten till henne! Och ordnat så att hon fick komma inomhus tills vidare i alla fall. Sådan är nämligen våran matte.

4 kommentarer:

 1. Knasigt att dricka yrsaft när man ska köra brummis! Vad spännande det varit om de där som pratade tyska och engelska med matte haft kissar med sig. Då hade ni kunnat prova om de andra katterna förstod vad ni jamade åt dem.

  Så synd att den främmande katten inte tordes hälsa på er matte. Fast hon visste förstås inte hur snäll matte ni har. Kanske kommer hon fram så småningom, om ni ser henne fler gånger. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Fy vilken dum människa som dricker sånt där och sedan sätter sig bakom ratten. Tänk om han råkat köra på någon av er katter istället! *ryser* Hoppas den där kissen kommer tillbaka och vågar sig fram till er matte så hon får lite mat och vatten.

  SvaraRadera
 3. Usch, vi gillar heller inte dummisar som dricker innan körning med vare sig bil eller annat... morr!

  SvaraRadera
 4. Det är så hänsynslöst att köra när man druckit sånt där sprallvatten. Som Sippo säger - tänk om han skadat nån av er katter! *ryser också*. Den lilla kissen kanske tror att er matte är likadan som den hon lämnat? Det verkar ju som om hon inte blir omhändertagen hemma? I så fall kommer hon nog tillbaka och så får ni en kompis till! För ni vet väl att enligt lagen (tvåbeningarnas lag alltså) så anses den som matar en katt som ansvarig för den katten? Fast det vet säkert er matte redan.

  SvaraRadera