Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 31 juli 2010

Jenny

Idag är vädret sisådär, så vi har ägnat dagen åt att skapa "Klosterkatternas gostekniska manual" med bilder för att lära ut hur man gosar på bästa sätt. Särskilt katter som bor på katthem och väntar på att få en egen tvåbening att gosa med rekommenderar vi att lära sig detta utantill.

Börja alltid med att verka hängivet intresserad! Då lockar du tvåbeningen att ta upp dig i famnen, göra det bekvämt för dig och verkligen ägna sig åt gosandet:Nu har du låst tvåbeningens uppmärksamhet på dig och dina behov - ett bra utgångsläge! Fortsätt att verka angelägen och se till att tvåbeningen använder båda händerna till goset... acceptera aldrig att han eller hon försöker göra något annat samtidigt...När detta är gjort, har du tvåbeningen totalt i din tass och kan ta itu med de viktiga markeringarna - att goset är till för dig, inte för tvåbeningen. Detta gör du enklast genom att tvinga tvåbeningen att inta obekväma ställningar för att du skall ha det så bekvämt som möjligt. Två belysande exempel:

En annan mycket viktig detalj är att låta tvåbeningen förstå att han/hon inte får avsluta gosandet hur som helst, trots att vi "tillfälligtvis" ägnar oss åt annat än att gosa... vår abbemissa visar på hur en stunds tvätt kan behöva ske mitt i gosstunden:Sist, men inte minst - välj gosplatsen med omsorg! Det skall störa tvåbeningen så mycket som möjligt i vad han/hon sysslade med... så att lägga sig på den tidning de läser i, mellan tvåbeningen och datorn, i bästa TV-fåtöljen eller mitt i maten (alltså inte på tallriken, utan mellan tvåbeningen och tallriken) är mycket bra platser. Du kommer säkert på fler, bara du tänker efter och studerar din hemmiljö ordentligt.

Lycka till!

7 kommentarer:

 1. Oj vilken bra gosmanual! *klappar tassarna* Jag har kommit på det här med gos för inte alls så länge sen och är fortfarande nybörjare, så den kommer verkligen väl till pass måste jag jama! Jag skall studera metoderna grundligt och öva så fort jag får tillfälle.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Mycket informativt! Det är ett par detaljer vi har missat särskilt när det gäller hur bekvämt husse och matte har det. Ska genast förändras. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. En ytterst väljamad manual. Ni verkar ju vara utbildade gosologer ju. Jag ser verkligen fram emot att få se en uppföljare.

  SvaraRadera
 4. Lysande manual! Oerhört viktig information i texten, med väl valda och instruktiva bilder. Vi måste träna lite extra på det där med att matte måste använda båda händerna till goset. Inga halvmesyrer ska längre tolereras! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Vilka underbart jamfulla bilder!

  SvaraRadera
 6. Oj vilken bra tassual. Den borde spridas till hela världen, så alla människor får lära sig hur man ska ta hand om kissar på ett bra sätt. Nu är ju vi som bloggar från Södertälje Katthem, Pelle och Trulsa, upptagna med att starta en annan verksamhet, men annars skulle vi nog fundera på att starta ett kattboksförlag.

  SvaraRadera
 7. Den manualen verkar bra *buff*
  /tass på er! från katterna pip och murre...

  SvaraRadera