Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 20 september 2010

Imma

Det här med hösten är lite jobbigt, tycker jag... den gör Conny så rastlös, han far kring väggarna och jamar och klöser på dörren för att komma ut, fast matte berättar att det ösregnar på andra sidan. Och det ser han ju själv, om han kikar ut genom fönstret! Nåja, han lär sig väl snart, han är ju så ung ännu.

Matte mår inte bra, har mycket migrän och svårt att sova om nätterna. Men idag är hon glad i alla fall, för hon säger att Rafael har börjat söka kontakt lite försiktigt med henne. Gammelmatte är han bundis med sedan länge, de gosar och pratar och sover tillsammans om nätterna... men fram tills idag har han gömt sig varje gång matte kommit in i rummet. Just i kväll vände det dock, berättade hon nyss - när hon kom in med hans kvällsmat, satt han kvar och väntade tills hon ställt ner skålen och sedan åt han lugnt medan hon satt på gammelmattes madrass på golvet och pratade. Efteråt gick han på lådan och tvättade sig, utan att verka rädd för henne... och när deras blickar möttes log de mot varandra. Låter bra, tycker jag! Det betyder att Rafael har förstått att matte är en snällis, och nu kan de snart gosa precis som han gör med gammelmatte...

6 kommentarer:

 1. Ni må tro att vi blir alldeles varma i våra små katthjärtan plus mattehjärtat när vi läser om Rafaels framsteg. Så härligt att han har förstått vilka snällisar han bor tillsammans med! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 2. Hälsa Rafael från mig att jag VET att matte är en snällis, precis som gammelmatte är. Han behöver inte vara rädd för något eller någon nu.

  SvaraRadera
 3. Skönt att höra hur det går framåt. Ge Rafael en stor svanskram från oss. Så skickar vi lite spinnhealing till matte också.
  *kurrar*

  SvaraRadera
 4. Voff voff voff!

  Jag har sett och läst den JÄTTEstora artikeln om er i K-K idag!
  Jättebra!
  Är ni nöjda själva med bilder och innehåll?

  *vift vift vift*

  SvaraRadera
 5. Hej, Trassla! Nej, vi har inte sett/läst artikeln ännu... matte hittar den inte på tidningens hemsida och vi får nog vänta några dagar på att papperstidningen som journalisten lovade oss kommer. Men det är roligt att höra att artikeln finns i tidningen! Hoppas också att många tvåbeningar förstår budskapet om kattens status...

  Buff från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 6. Kul att höra att det går så bra med Rafael. Conny ska väl vara inne så att han inte blir kall? Nosbuff

  SvaraRadera