Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 18 september 2010

Majsan

Idag är vi lite extra stolta över gammelmatte och matte, för de har varit på Öppet Hus i Töreboda (Djurskyddet Skaraborg) och pratat med massor av människor om hur det är att vara katthemskatt, om kattens status och om hur viktigt det är att alla katter ID-märks, kastreras (om de inte skall användas i avel) och försäkras... viktiga sanningar som måste upprepas om och om igen tills alla tvåbeningar har förstått!Så hade de tagit lite lotter och fikat, och matte hade förälskat sig i två katter som hon ville ta med sig hem... en mörkgrå som var blind och en ljusröd. Men hon sa att hon och gammelmatte hade klamrat sig fast vid varandra och rabblat "inte fler katter, inte fler katter" och så småningom kunnat slita sig från burarna. Istället gick de ut och kikade på loppisen, som turligt nog hölls under en rad med party-tält för det regnade mest hela tiden. Men tänk, trots att det var så dåligt väder kom det massor av folk! Matte sa att det stod bilar parkerade precis överallt i närheten, inne på gården och ute på gatan... och ibland var det så trångt inne i katthemmet att man knappt kunde röra sig. Hoppas att det betyder att några katter fick nya hem idag!

5 kommentarer:

 1. Oj, vad det värmer, både att matte och gammelmatte var där och pratade och att det var så mycket andra människor där. Hoppas många, många katter fick egna, bra hem nu.

  SvaraRadera
 2. Så bra att det var många människor där. Hoppas att alla förstod hur viktigt det är med ID-märkning, kastrering och sånt. Jag jamar som Kattson, hoppas många katter fick egna bra hem.

  SvaraRadera
 3. Mjau, det är så kul att hjälpa ett katthem! *spinner* ...och jag vet fler som vill adoptera helst alla...
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 4. Ni har så bra mattar! Vad bra att det var så mycket folk, vi jamar som de andra. Hoppas att många av katterna får sina egna hem. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. De mattarna kan ni verkligen vara stolta över! Hoppas att riktigt många katthemskatter fick träffa sina blivande människor på Öppet hus. Kurr och burr.

  SvaraRadera