Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 24 september 2010

Matte

Nu kan jag äntligen rapportera om Rafaels hälsa! Veterinären Olle, som är en raring, har berättat att den där knölen som vi oroade oss över är ett utskott på ryggraden där den övergår i svansen och att det är vanligt att man känner de där utskotten på katter som svultit en längre tid. När Rafael har fått mera hull kommer troligen knölen inte att kännas mer *lättad*. (Måste också få skvallra att Rafael är nästan lika bra som Conny att ha med sig i bilen... han vrålar inte öronen av oss... hihi!)

Och så kommer jag till det där eländiga pratet om pengar... *suckar*. Tyvärr kommer inte slantarna att räcka till Connys och Immas besök hos Olle den 30 september, så OM ni har möjlighet och lust att hjälpa oss en vända till, är jag jättejättetacksam! Jennys tandvård blev ju rätt dyr, och dessutom togs det en del prover på katterna som måste skickas till laboratorium, och sådant kostar också... *ryser*

Kattkontot är som sagt: Nordea 3058 00 88073

Vill dock berätta att gammelmatte och jag har sagt att om det blir slantar över i slutänden, skall de absolut gå till nästa behövande katt... vi funderar faktiskt t.o.m. på att dra igång en fond för "veterinärvård för fattiga kattägda hussar och mattar" - vad tror ni om det? Fast vi måste förstås lösa de administrativa frågorna först... kanske någon som vet bättre hur sådant går till?

Hur som helst har gammelmatte pratat med ett av mina kullsyskon, som lovat scanna in artiklarna och göra pdf av dem, som vi sedan skall lägga ut här i bloggen - bra, va'? Det kommer dock att dröja lite, för min bror bor i Stockholm och man vet ju aldrig hur posten fungerar. Tills dess, finns ju faktiskt hela artikeln i avsnitt hos rara Wikki som har varit jättegullig och lagt ut texter och bilder i sin blogg!

14 kommentarer:

 1. Jag har också hört att det kan bli utskott på ryggraden på katter som svultit länge. Så skönt att veta att det inte var nåt allvarligare. Har skickat över en liten slant. Som vanligt gäller att ni får jama till om vi bloggkompisar behöver göra fler insatser.

  SvaraRadera
 2. Skönt att det inte var något allvarligt med Rafael. *pustar ut* Jag ska be husse att skicka över en liten slant till. Vi har inte så jättemycket, men ni gjorde så mycket för husse att han vill ge tillbaka det han kan.

  SvaraRadera
 3. Har tänkt på det där med utskott på ryggraden... kanske måste kroppen satsa hårdare på ett hållbart skelett när muskler och senor förtvinar?

  Kram från klosterkatternas matte, som älskar era goda hjärtan!

  SvaraRadera
 4. jag var inte heller orolig, som ni vet, att det är utskottet skulle vara något allvarligt, då Blinda persern Beata, vanvårdsfall, innan hon flyttade in, har det, och tyvärr lägger hon inte på sig, så utskottet känns, men det är världsliga saker, huvudsaken att man vet att det inte är något farligt

  SvaraRadera
 5. Det är skönt att slippa oroa sig för knölen på Rafael. Kanske den "bäddas in", kanske inte, men som Maggan47 skriver så är det viktigaste att veta att det inte är något elakartat. Matte har satt in en slant på kontot från oss, så att Conny och Imma också kommer iväg till snälle Olle. Vilken bra idé med fonden! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 6. Husse var lite saktfärdig med pengar förra varvet, så nu sa vi åt husse att ta tag i det.
  Så vi hoppar godis ett par veckor, så skickar husse pengar till er!
  Nosbuffar från M&M

  SvaraRadera
 7. Jag har jamat till matte och hon har lovat att tassa över en slant under helgen. Vilken fanKATTisk ide med en veterinärsfond!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 8. Vi fixar så att Matte skickar iväg en slant till er på direkten. Såklart man ska hjälpa sina bloggkompisar om man kan. Nosbuffar!

  SvaraRadera
 9. Mjausan! Vi kurrar belåtet över tanken på en sån fond, fast det är säkert en massa regler bakom en sådan att sätta sig in i!
  Och så tassar vi över en slant från vårt dentabits-konto till alla fina klosterkatter!

  SvaraRadera
 10. Så skönt att Rafael mår bra, husse har lovat att tassa över en slant från oss med.
  Han pratar om nån HUND. Inte vet jag vad han menar, för nån skällis har vi inte att skicka.

  Underbar idé med kattfonden! Det är många av oss som kan behöva en extra slant akut om nåt händer.

  SvaraRadera
 11. Hej, det är Mozart och Vincent här!
  Vi jamade till vår Matte, att hon måste kolla kontot, så det gjorde hon. Det visade sig att vi åtminstone kunde hjälpa Conny och Imma lite.
  Så vi tassar över en Trassla-lapp idag, söndag.
  Idén med fonden är FANKATTISK !
  Vi är själva lite oroliga inför framtiden, för Matte går i pension nu på fredag och man har ju hört så mycket om att pension är lite pengar och mycket skatt. Iofs vet vi ju att Matte sätter oss katter först.
  Tasskramar till Alla Klosterkatterna, Gammelmatte och Matte från
  Mozart, Vincent och vår Matte

  SvaraRadera
 12. första slanten från tradera på väg in.....
  Omgående klosterka… 3058 008 807-3 traderagåv 256,00

  SvaraRadera
 13. Så mina vänner, nu har jag tassat över en slant... Den är inte stor, men jag tror precis som ni på att dela det lilla man har det ger frid i hjärtat och glädje som syns i nosen!
  TassKram Wikki

  SvaraRadera
 14. Jag vet att en dansk kattnewsgrupp som jag tidigare läste regelbundet hade ett gemensamt specialkonto för särskilt ömmande fall, de kallade det "tortie-kontot", efter den första katten som det samlades till, en höggravid, sköldpaddsfärgad hona som hittades utomhus övergiven:-( Hon och ungarna fick sedan bra hem, men pengarna som blev över användes till någon annan och så rullade det på. Hur kontot funkar i praktiken vet jag inte riktigt, men åtminstone verkar systemet fungera:-)

  Newsgruppen kan läsas bl.a. här http://www.dk-fritid-dyr-kat.dk/ eller via någon newsläsare, och lite mera text om Tortiekontot finns här:
  http://www.dk-fritid-dyr-kat.dk/vildkatte/tortiekontoen.php

  SvaraRadera