Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 7 september 2010

Matte

Idag har jag lyckats ta foton på Rafael för första gången! *glad* Gammelmatte, som sover hos honom på nätterna och vistas en del i hans rum även dagtid, har hunnit bli god vän med honom och henne söker han aktivt kontakt med... mig känner han ännu inte lika bra, så när jag kommer in i rummet brukar han slinka in i sitt gömställe. Nu i morgon eftermiddag flyttar dock gammelmatte hem till sig och tar husisarna med sig, så då skall jag sova några nätter hos Rafael och börja knyta ordentlig kontakt med honom... och dessutom tänker jag då och då ha hans dörr öppen (under de tiderna får förstås källardörren och luckan ut till kattgården vara stängda) när jag själv är där och har kontroll, så att Rafael får en chans att lära känna resten av den här lägenheten och Conny och Imma får träffa honom. Skall bli spinnande att se hur det går!Kan berätta att Rafael börjar gå upp i vikt så smått - han äter jättebra, både blötmat och torrfoder, samt dricker ordentligt. Lådan sköter han perfekt!

Assar, Sixten, Jenny och Majsan har varit inne flera gånger i rummet. Majsan brukar inte bli långvarig och Jenny är rädd - vi funderar lite på om hon kanske befarar att hon skall mista platsen som "unge" nu sedan Rafael flyttat in, för hon har blivit som en kattunge gentemot gammelmatte och mig... men hon märker snart att vi kan älska hur många ungar som helst, och då lugnar hon förhoppningsvis ner sig! Den som går bäst ihop med Rafael är Assar - de kurrar och kvittrar, möts nos mot nos ibland... tror att de kan bli goda vänner ganska snart. Sixten, som just nu är inne i en process att frigöra sig från Assars beroende av honom, försöker hålla sig avvaktande... han vill nog inte ha en ny "lillebror" på halsen - hihi! Men han är vänlig i alla fall.

5 kommentarer:

 1. Härligt att det går så bra och fort framåt!Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Så underbart att läsa om alla framsteg! Kanske skönt för Sixten att få lite "avlastning" av Assars uppmärksamhet. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 3. Skönt att höra hur bra det går. Vi håller tassarna för att Rafael blir god vän med alla kissar och att ingen känner sig utstött.

  SvaraRadera
 4. Så klokt ni hanterar "inskolningen", igen. Att låta Rafael knyta an till gammelmatte först, sedan ta ett steg i taget, det är nog precis vad som är bäst både för Rafael och de andra katterna. Ska bli spännande att se hur det utvecklas.

  SvaraRadera
 5. Mjauuuuarn's underbart ♥....

  /Jam & Kram från Oss!!

  SvaraRadera