Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 5 september 2010

Majsan

Igår hade vi fest här i trädgården - eller rättare sagt, tvåbeningarna festade medan vi katter övervakade det hela så att det inte gick överstyr. Ett tag var jag lite orolig, för några av tvåbeningarna hade med sig två stora skällisar! Men de skötte sig faktiskt riktigt bra - var lite skuttiga och närgånget nosiga i början, men lugnade sedan ner sig och låg lydigt och vilade där de inte störde oss. Jag höll minsann koll hela tiden inifrån vår kattgård (för säkerhets skull högst upp - man vet ju aldrig).



Den ena skällisen (högst upp på bilden) var den Kajsa som vi knäppte tassarna för för några veckor sedan. Hon hade ett jättestort hema... hemta... äh, en blodbubbla inuti kroppen som vägde 4,3 kilo och som hade kunnat döda henne om inte veten opererat bort den. Nu efteråt beter hon sig som om hon vore valp, fast hon är tio år gammal, säger hennes husse... *fniss*. Men vem skulle inte bli glad när man blivit av med en så stor och otäck klump i magen?!?

Hur som helst var det rätt trevligt med en fest, för efteråt fick vi allihop rostbiff - mums! Och vet ni vad jag tror? Jag tror att tvåbeningarna firade "Hittekattens dag", för vad finns det annars för anledning att fira denna helg?

PS. Den där blodbubblan som Majsan jamar om kallas hematom... / matte. DS.

5 kommentarer:

  1. Tur att du övervakade det hela. Tvåbeningar har ju en förmåga att ta sig en jamare för mycket. Vilken tur för skällisen att hon blev av med den otäcka blodgrejen. *ryser*

    SvaraRadera
  2. Tryggt att veta att du hade överblick över det hela, Imma. Då vet man att festen inte går över styr. Skönt att skällisen Kajsa har blivit bra igen. Tänk att släpa runt på en så stor blodbubbla inuti kroppen! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Äsch, matte är alldeles vimsig! Det är ju MAJSAN som övervakade det hela... Tur att kissar är mycket mer på alerten. *kurr*

    SvaraRadera
  4. Även om vettisar är otrevliga, för de ska ju alltid sticka en och hålla på, så måste man ju erkänna att det händer att de gör nytta ibland. Bra att ni fick godis igår. Och du har nog rätt som vanligt - det var säkert Hittekattens Dag.

    SvaraRadera
  5. Förstår att ni var lite oroliga att tvåbeningarna skulle bli lite överförfriskade, som matte säger att det heter, mjau
    tur att det gick bra med skällisarna oxå.
    Vettisar tycker inte vi katter heller om, MEN matte säger att vi måste dit ibland, HM undrar varför?

    Tass från närkekatterna/
    Mimmi
    Chicko
    Tarzan
    Sessan

    SvaraRadera