Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 10 september 2011

Gammelmatte Gitte

Åååååå, vilken dag! - en så fruktansvärt jobbig dag! - men, en så alldeles fantastisk dag!
Idag kom två av mina söner, den yngstes sambo och mitt barnbarn Hampus och med sig hade de målarfärg till mitt sovrum. De rullade ut skyddspapper över det nya golvet och satte igång. Hampus (4½) hade en egen roller och han var jätteduktig. Han stod på min trappstol och rollade av hjärtans lust. Torbjörn fyllde bensin i gräsklipparen och tog sig an den fullständigt vildvuxna gräsmatten med halvmeterhögt gräs och Kicki krattade så mycket som hon orkade. Hela mitt sovrum blev spacklat och målat och medan första omgången torkade så fikade vi. Rummet målades igen och Torbjörn tvättade fönster och fönsterfoder och bågar. Något som inte var gjort på flera år för detta var rummet min sjuke make låg i och han tålde inte att man öppnade fönstret och kan man inte göra det så kommer man inte åt att tvätta. Överhuvudtaget kunde jag inte storstäda i detta rum på ett par åt och efter min makes död har rummet stått som bok- och bokhylleförvaring, men nu hjälpte mina jätterara barn till att göra ett helt underbart sovrum åt mig.

Först stora dottern och hennes man som gav mig golvet med inläggning och nu Torbjörn och Bobo med familj, som målade så fint och tvättade fönstret. Nu ska rummet torka ordentligt innan jag sätter upp hyllor och gardiner. Kicki ska spika dit golvlisterna och sedan ska rummet möbleras. Jag kan inte göra möbleringen färdig för jag måste köpa mig en ny säng och ett litet hyllskåp på IKEA och det dröjer innan jag får råd att köpa det, men jag sätter in min reservsäng där det ska stå och fixar resten av möbleringen så fort jag kan få hjälp av några starka killar.
Innan mina söner åkte så ordnade de till med köksmöbleringen som jag har drömt om i flera år. Nu kan jag verkligen fixa till mitt hem som jag vill ha det. Mina söta små katter är instängda i ett rum på övervåningen, men ingen fara! - de har det väl ordnat för sig i rummet. Mat och vatten. Sandlåda och en skön soffa att ligga i och en god utsikt från fönstret. I morgon eftermiddag är troligen målningen helt torr och så fort jag kan så släpps katterna fria i lägenheten. Ett av rummen på övervåningen är alltid stängt för dem. Det är ett gästrum med balkong för två personer. Det ska hållas fritt från "tussar!" Jag tror att alla vet vad jag talar om!
Jag blev så trött framåt kvällen så jag kräktes. Efter min kranskärlsoperation orkar jag inte så mycket, men nu har jag fått ligga och vila lite och jag mår mycket bättre. Jag har bara så svårt att förstå att allt detta har skett - och bara under en endaste dag! Tack, tack - mina underbara ungar! Kicki inte att förglömma för hon gör så väldigt mycket för mig. Nu kommer jag att kunna trivas i min lägenhet igen.

5 kommentarer:

 1. Vad underbart Gitte, att du fått det ordnat i din lgh, Tassarna upp jamar katterna.
  Förstår att du är trött efter allt jobb med mera, även om du fått mycket hjälp med det mesta.

  Tass Tass
  Ha en fortsatt bra helg
  sköt om dig och alla kattera inklusive Carina då förståss :)

  TYass Tass

  SvaraRadera
 2. Åh så glada vi är för din skull.
  Att du har gulliga barn, vet vi ju redan, Carina är ju lika gullig och ödmjuk som du. Hur kunde de bli annat med dig som deras mamma :)

  Nu äntligen får du möblera som du vill ha det, men SNÄLLA Gitte, var lite rädd om dig! Detta gäller Carina också!
  Vi som är kroniskt sjuka måste vara det, även om vi ibland inte riktigt har "tid" med det.

  =^.^=

  Ha en riktigt fin söndag!
  Kramar till dig och Carina, Nosbuffar till jamisarna.

  SvaraRadera
 3. Helt fankattiskt att det hanns med att dona så mycket på bara en dag !!!
  Ser framför hur fint det kommer att bli med en säng att studsa i och bokhyllor att klättra i ;-)
  Vila nu ordentligt idag !!

  SvaraRadera
 4. Sånt här är nog bättre än nån medicin man kan få. Det var effektiva hantverkare, men frågan är om det hade hunnits med utan Hampus insats?

  SvaraRadera
 5. Härligt. :) Fast det där med tussar förstår jag inte... Låter hemskt onödigt. Alla rum behöver lite hemtrevlig uppälsning!

  Nosgos

  SvaraRadera