Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 6 september 2011

Jenny

Ni kan inte ANA hur hemskt vi har haft det idag! *ryser* Och ändå började dagen så lugnt... vi åt frukost som vanligt, satt i fönstren och tittade ut i trädgården som vanligt, skötte förmiddagstvätten som vanligt... och så plötsligt störtade en tassverkare in full-lastad med otäcka saker och började sprida ut dem omkring sig i hallen. Vi har träffat den där karl'n förut, för han är gift med mattes enda kullsyskon som är hona (de andra är hannar allihopa), men att han skulle komma inrusande och OCKUPERA vårt revir hade vi aldrig kunnat tro! Men det var precis vad han gjorde... matte och gammelmatte bar upp oss katter till rummen i övervåningen, ställde in mat och vatten och STÄNGDE DÖRREN så att vi inte kunde komma ut... och sedan hörde vi ett gräsansfullt oväsen nerifrån bottenvåningen. Det pågick i TIMTAL - det hamrades och sågades och borrades och bankades... och sedan bankades och borrades och sågades och hamrades det ännu längre. Och ni vet hur det är när man hör saker men inte kan se dem... då blir de liksom ännu otäckare än de redan var från början. Tills det plötsligt blev alldeles tyst igen... och så kom matte upp och öppnade dörren. "Kom och titta!" sa matte glatt och gjorde en gest neråt trappan till bottenvåningen. Vi tvekade förstås, för vi visste ju inte vad som hade hänt eller om något läskigt fanns kvar i huset... men så tassade jag försiktigt ner, för som bolisassistent och tillförordnad säkerhetskatt (Conny har ju flyttat till andra sidan Regnbågsbron) måste jag ju vara MODIG och säkra området. Gammelmatte stod nedanför trappan och visade mig in i sovrummet... och tänk, där var SÅ FINT att jag nästan inte trodde mina ögon! Tassverkaren var borta, likaså hans otäcka maskiner och verktyg, men medan vi hade varit instängda en trappa upp hade han lagt ett jättesnyggt golv - blankt så att man nästan kunde spegla sig i det och nästan lite halt att gå på. Doftade gott gjorde det också... mmm! Och nu är det lugnt och stilla här hemma igen, inget otäckt har hänt och vi behöver inte tänka mer på saken. Skönt!

Här kollar jag att golvet verkligen ligger still


PS. Matte berättar: som ni ser, är listerna ännu inte fastsatta utan ligger lösa på golvet. Dem skall jag spika endera dagen! Sedan skall rummet tapetseras om, innan det möbleras igen. DS.

9 kommentarer:

 1. Så fint det blev, det var väl värt att tassverkarn förde lite oväsen och fixade golvet så fort!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Vad fint det blev! Men tänk att det ska behöva vara så mycket oväsen!! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Så fint golvet är!! Säkert alldeles perfekt att sladda på!
  Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Vilket tjusigt golv den där tassverkaren lagt in i sovrummet !!

  SvaraRadera
 5. Jamarns så fint det blev. Du gör ett toppenjobb som säkerhetskatt förresten. *blink*

  SvaraRadera
 6. Det är verkligen tur och förutseende av Conny att utbilda fler säkerhetskatter i klostret. Vad hade kunnat hända om du inte säkrat området *ryser*. Nu visste förstås den här tassverkaren att det fanns en säkerhetskatt i huset så han vågade så klart inte annat än att göra ett bra jobb. Tur att du godkände det. Ska bli kul att se hur det ser ut med nya tapeter också. Då får du kontrollera så de sitter som de ska.

  SvaraRadera
 7. Vilket fint golv tassverkaren fixade! Det måste ju ha varit värt besväret med oväsen och att vara instängd. Ibland får vi ju tåla en del, men huvudsaken är ju att resultatet blir bra.
  Tassen
  M & V

  SvaraRadera
 8. Det blev ju fint!Men vad du är lik frasse!Modig är du med som kollar läget innan dina kompisar törs komma ner.Nospuffar till er alla som stod ut med tassverkarens oljud!KIDI

  SvaraRadera
 9. Vad spännande att få se resultatet när man har lyssnat på alla hemliga ljud under hela dagen. Det blev jättefint! Kurr och burr.

  SvaraRadera