Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 23 september 2011

Imma


Kurraaa! - matte kommer hem i morgon eftermiddag. Gammelmatte har pratat med henne i telefon och hon mår bra. Hon har bara lite svårt att svälja och får hålla sig till flytande föda i några dagar. En halskrage har hon också och så får hon inte lyfta sina armar högre än i brösthöjd och inte lyfta mer än 1 kg på 8 veckor, så hon kan absolut inte lyfta på oss katter. Hon kan inte heller köra bil så nu är det tur att gammelmatte klarar av det.
Gammelmatte säger att vi måste vara rädda om mattes nacke nu så den får läka ihop bra och då måste vi särskilt säga till Philemon att inte komma farandes från ingenstans och landa på axlarna på henne. Så gör han med gammelmatte och så gjorde han när tassverkar'n var här för några dagar sedan. Tassverkar'n kommer igen nu i helgen för han och hans kusin ska ta ned den stora grenen i våran tall. Den grenen har hängt lite på trekvart sedan tidigt i våras, men tassverkar'n sa att nu ska dom ta ned den. De ska också ta bort en gren på gamla plommonträdet som har dött och också en björk som lutar ut över vägen. Det är jättebra att vi har en så snäll och bra tassverkare, tycker vi. De här båda snälla killarna bar ju in veden i källaren, så nu kan gammelmatte elda precis när vi behöver det! Tänk så bra allting har blivit nu. Hoppas att det här braiga håller i sig. Vi hoppas också på en "Britt-sommar", vad det nu är, men gammelmatte säger att det betyder att det kommer ett par dagar med sol och värme innan hösten sätter in på allvar.

4 kommentarer:

 1. Vi svansdansar av de goda nyheterna också. Ja, Philemon måste vara rädd om matte. Du får ta ett allvarligt jam med honom så han förstår det.
  Skönt att ni har så trevliga tassverkare som hjälper er.
  Vi längtar också efter den där Britt-sommaren, fast idag skiner solen, men det blåser en del.

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Åh så skönt att det går så bra med matte att hon får komma hem så fort! Ni får ta tass om henne ordentligt!Man blir så glad av snälla människor! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. mjau, vi vill jama om att vi har lånat en braig text på våran BLOGG, MEN den är en aning sorglig, men sann, mjau ni är ju med på FB så ni har säkert sett den, *FNISS*


  Tass Tass
  ta nu tass om matte så hon blir riktigt bra.

  SvaraRadera
 4. Åh härligt
  STOR Kram till Matte
  Tazz

  SvaraRadera