Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 15 september 2011

Matte

Måste börja med att uttrycka den stora LÄTTNAD och GLÄDJE vi alla känner här i klostret över nyheten att Slumpen är hemma igen! Han blev alltså inte tagen av en örn, vilket var vad vi befarade... istället hade han råkat bli inlåst i ett skjul, den lille stackaren.

I kväll får jag blogga själv, för katterna är på födelsedagsfest hos Sessan, och det kan ju passa bra eftersom jag vill berätta att jag börjar få riktigt fin kontakt med Philemon. Igår låg han som en baby i min famn i närapå en timme, med tassarna om min kropp, och sov så sött... gissa en matte som inte nändes röra sig, trots att det värkte lite varstans i kroppen? Han var ju så söööööt! Om nätterna sover han alltid vid mina ben, så tätt intill han kan komma, och när jag går ut i köket på morgnarna springer han före och välter kurrande på golvet framför mina fötter. Han brukar också ligga på rygg på golvet någonstans i lägenheten och vänta tills jag kommer förbi, då han greppar mitt ben med framtassarna och kurrar. Även gammelmatte har han börja knyta an fint till... hon saknar att sitta insvept i en filt med Conny (han älskade ju värme) när hon läste sina CD-böcker, och nu har Philemon börjat visa intresse att göra henne sällskap i filten!

Nästa vecka hoppas jag att ni alla hjälper framför allt Imma att ta livet med ro, för på söndag reser jag till Göteborg och blir inlagd på Sahlgrenska och på tisdag opereras min nacke. Hon kommer att må dåligt över att matte är borta, särskilt att jag inte sover hemma... men jag har väntat så länge på den här operationen och det skall bli så jätteskönt att få den gjord.

8 kommentarer:

 1. Vad glada vi är att Philemon trivs så bra! Hoppas att Imma inte tar alltför illa vid sig - det är alltid svårt när människorna rymmer, i synnerhet när det är läggdags! Den enda trösten man har som kisse då är, att man vet att människorna sover ännu sämre utan oss än vad vi gör utan dem!

  Lycka till med operationen! Vi förstår att du längtar!
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att höra att även Philemon trivs i klostret. Vi visste ju att han skulle göra det, men ibland kan det ta lite tid innan en katt vant sig vid sin nya miljö. Sen håller vi tassarna och tummarna allt vi kan för att operationen ska bli så smärtfri som möjligt och att du mår bra sen. Många behöver dig!

  SvaraRadera
 3. Så glad jag blir över att Philemon trivs hos er , inte för att jag trodde att han skulle göra annat ;-)
  Glad blev jag oxå över att historien om försvunna Slumpen fick ett lyckligt slut :)
  Jam och matte önskar dig lycka till med operationen.
  Vi ska hålla klor och tummar i kors på tisdag !!

  SvaraRadera
 4. Underbart att Slumpen kom tillrätta!
  Så härligt med Philemon, det låter hur bra som helst! Skönt att du får operationen, Vi tänker på dig.Självklart så hjälper vi till att stötta Imma också Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Skönt att höra hur Philemon trivs, fast vilken katt skulle inte göra det?
  Självklart kommer vi att stötta Imma när det blir dags för sjukhuset. Vi katter håller ju ihop.

  SvaraRadera
 6. Så roligt att Philemon har funnit sig till rätta och vill dela filt med gammelmatte. Fast vi trodde hela tiden på att han skulle bli en fin klosterkatt,
  Klart att vi ska försöka stötta Imma medan du ligger på sjukhus.
  Vi håller tummar, tassar och klor för att operationen går bra och du slipper att ha ont mer. Lycka till!

  =^.^=

  Kram och nosbuffar

  SvaraRadera
 7. Känner igen det där med att inte vilja röra sig trots att man får ont :-) Vet inte hur många nätter som jag sovit heltokigt för att jag inte velat störa någon av katterna som ligger på mig...hehehe :-D

  Hoppas operationen går bra! Och vill passa på att skriva att jag gillar kommentaren du skrev hos katten Wikipedia angående inlägget "Jag skulle då ALDRIG förfalska en kommentar!"!

  SvaraRadera
 8. Vi vill passa på att tacka för även ni kom på min/Sessan på festen vi hade i går, mjau det får vi göra om nästa år igen.
  Vi skulle ha ordnat med lite lekar oxå, men vi såg iaf att det var några som lekte iaf, måste man ju göra om man ska hålla sig i form, mjau
  men trevligt ahde vi alla iaf.
  KUL!

  Tass Tass/
  Sessan + mina kompisar här hemma hälsar oxå¨

  SvaraRadera