Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 25 september 2011

Gammelmatte GitteJaha, så kom hon då hem i liggande transport och fick flytta över från båren till den säng jag ställt i ordning åt henne. Enligt min mening borde hon ha legat kvar på sjukhuset några dagar till, men själv är hon jätteglad över att vara hemma och visst klarar jag av att sköta om henne, men hon har svårt att svälja så det blir mycket flytande föda nu i början. Det tog en lång stund innan Imma och Philemon riktigt förstod att det verkligen var matte, men sedan kunde de inte få nog av gosande med henne och så länge hon ligger i sängen så kan de ju gosa hur mycket som helst. Hon får bara inte lyfta på dem. Hon orkar inte vara uppe så långa stunder, men hon går upp och sköter toabesöken och hon sitter vid köksbordet och äter. I övrigt ligger hon och hon sover ganska mycket vilket är bra för kroppen för att läka bra. Jag har sett på röntgenbilden hur det ser ut med stålstödet i nacken. Det är en grej som omsluter ryggraden på tre sidor och det är sex skruvar som håller den på plats. Nu är tre kotor helt stela.

I morgon ska vi lämna in hennes papper från sjukhuset till vår vårdcentral så de får ett omläggningsschema och på torsdag ska hon läggas om här på vårdcentralen. I morgon ska jag också ta nya prover, så vi ordnar detta tillsammans. Dessutom ska hon ta ut mediciner på Apoteket. Nu tar vi en dag i sänder och någon resa till Sthlm i Mikaeli-helgen blir det definitivt inte.

Tack alla ni som kommit med rara kommentarer. Det värmer!

12 kommentarer:

 1. Oj, vad det händer saker när man är borta från bloggarna ett tag. Måste bara erkänna att jag inte riktigt är uppdaterad om anledningen till operationen men gläds med er att hon kommit hem och håller tummar och tår och alla tassar för att hon piggar på sig snart är på benen igen. Ni har haft så mycket tunga saker omkring er nu så nu får det vara nog.
  Nosgos och kramar från Kolfart och hans matte.

  SvaraRadera
 2. Mjau, en liten katt ger läkedom, så är det bara! Krya på dig Kicki! Och förtag dig inte, Gitte!
  NosPuss Wikki

  SvaraRadera
 3. Vi tänker på er! Ta en dag i taget, det måste man göra när man är sjuk och var rädda om er!

  =^.^=

  Kram

  SvaraRadera
 4. Ta det lugnt och fint nu så det läker. Sköt om varandra <3
  Kraaaaam och massor med kärlek!

  SvaraRadera
 5. Ta det lugnt båda två.
  Ta en dag i taget.
  Många tasskramar till er båda

  SvaraRadera
 6. Krya på sig matte! Är säker på att du får massor med fin spinnhealing av katterna. Vi skickar lite extra härifrån.

  Nosgos

  SvaraRadera
 7. Förstår att matte är glad att vara hemma trots att hon inte kan vara uppe så mycket. Bästa medicinen måste vara att ha sina kära omkring sig!

  SvaraRadera
 8. Sköt om er och var rädda om varandra!
  Vi hoppas på god läkning!
  M & V + matte

  SvaraRadera
 9. Skönt att alla är där de ska vara, dvs hemma. Nu får ni ta det riktigt lugnt allihopa och ta hand om varandra.Nosbuff

  SvaraRadera
 10. Vi kurrar "krya på dig-hälsningar" för fullt här på Stationområdet. Och så måste ni allihop vara riktigt rädda om er. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 11. Kolfart, matte har blivit stelopererad i nacken, de har skruvat fast en stor metallgrej i tre av kotorna. Fast hon säger att nacken knappt känns... det som gör ont är halsen, för de opererade alltihop via halsen och flyttade omkring sådant som sitter där för att komma åt kotorna. Jag jamade förstås att jag inte förstod meningen med att skära upp halsen när det är nacken som skall lagas, men matte sa att det gjorde de för att inte skada ryggmärgen... knepigt, det där!

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 12. Skönt att vara hemma även om man är trött.
  Tazz o Kram i massor

  SvaraRadera