Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 8 september 2011

Jenny

Uschmjau en sådan jobbig dag det har varit idag. Matte har haft händerna fulla av hushållsarbete och gammelmatte har jobbat med skuldsaneringstelefonande hela dagen. Ingenstans har vi kunnat fått någon ro. Gammelmatte måste på något sätt få balans i räkenskaperna - som hon säger - och hon har ringt runt till fordrings-ägare och jobbat på att få bort skuldräntor på olika saker och en del har det misslyckats med, men andra saker har hon lyckats bra med. Det är konstigt säger gammelmatte att det är skulder till stat- och kommun som är helt omöjliga att prata med, medan oljeföretag och banker är betydligt lättare. I alla fall så sitter gammelmatte alldeles glosögd och dricker te och matte sover en stund i sin säng. Gammelmatte säger att vi måste låta matte vila en stund nu för hennes krafter räcker nog inte till mera idag. Gammelmatte mår inte alls bra och skulle nog ha varit inlagd på sjukhuset nu, men för första gången på många månader så får hon besök av sina "pojkar" - alltså mattes kullsyskon - på lördag och hon kämpar på för att få vara hemma då och det kan man kanske förstå. Vi husisar har kommit överens om att riktigt spinna henne till ro ikväll och sova tätt intill henne så att hon ska känna sig utvilad i morgon. Hon har en del telefonsamtal som hon måste klara av före lunch i morgon och sedan ska hon skicka in alla papperen till skuldsaneraren och kanske får hon en bättre budget (vad nu det är för ett djur?) sedan, säger hon. Hon ser glad ut när hon säger det, så det är kanske ett trevligt djur! Hon ska sälja lite grejor så att hon får ihop nog med pengar till räkningarna, säger hon. Nåjam, det där ordnar hon säkert till för vi har en duktig gammelmatte. Hon säger att om hon inte varit borta så mycket hemifrån för att vara på sjukhuset, så skulle det här varit ordnat för länge sedan, men nu ska det bli av i alla fall.

Mattes kullsyskon kommer att hjälpa gammelmatte med att få i ordning i hennes kök och de ska också grundmåla sovrumsväggarna och till och med den där lilla halvmetersmänniskan kommer att hjälpa till att måla, säger gammelmatte. Det tror vi ju först när vi ser det! - men vi hoppas att det ska bli fint hemma hos oss i alla fall så att gammelmatte trivs med att vara hemma. Det är skönast så, tycker vi.

5 kommentarer:

 1. Det är konstigt att just kommun och stat är så svåra att prata med. Dom kunde väl visa lite förståelse, tycker man.
  Hoppas att allt går bra och matte och gamelmatte kryar på sig.

  Roligt att mattes kullsyskon kommer och hjälper till med målningen. Minisen kommer säkert att tycka att det blir jättekul att måla.

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Nu får mattarna nog ta det lite lugnt så att de orkar med. Kul med besök av kullsyskon! Hoppas att det blir riktigt mysigt.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Det är jättejobbigt att ha med myndigheter att göra, det säger många. Hoppas varken matte eller gammelmatte jobbar för mycket. Jamarbra att ni får hjälp i helgen. Hopas bara att gammelmatte blir bra snart. Hon FÅR inte vara sjuk!

  SvaraRadera
 4. Jamar som Hjulia att det är ju märkligt att det är kommunen och staten som det är svårast att få något gehör ifrån ??!!
  Hoppas att det blir bra med den där budGETEN :)
  Jama nu till på skarpen på era mattar att dom ska vila ORDENTLIGT !!!

  SvaraRadera
 5. Injamar med Dui & Deco. De får ta det lite lugnt nu. Gosa med sina katter t.ex. :)

  Nosgos

  SvaraRadera