Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 21 december 2011

Imma

Idag ville jag pussa matte mitt på nosen, så det gjorde jag. Hon har skaffat sådana där rengöringsgrejor som luktar helt okej! Jam menar, ni vet ju hur det brukar vara med de där guckorna som tvåbeningar använder för att städa i badrum och kök och så där - de stinker läbbans, luktsensorerna krullar sig i hela nospartiet och man kan nästan inte andas i närheten. Så nu har matte sniffat sig igenom sortimentet i flera affärer och hittat en sort som faktiskt luktar riktigt gott och ändå gör rent. Det var värt en puss, tycker jag!

Annars gör inte matte mycket nyttigt idag, och det tycker jag är bra. En av våra gäster, hon som skall bo här hos oss över jul och nyår (hon har varit här flera gånger förut och vi är goda vänner), ringde häromkvällen och sa åt matte att sluta städa för hennes skull... hon hade läst här i bloggen och i mattes dagbok om hur matte slet för att göra det fint innan jul, och det tyckte hon var onödigt. "Det är att vi träffas och umgås som är det viktiga" hade hon sagt... bra, va'? Så idag har matte bara eldat och småplockat lite; i övrigt har vi legat i sängen och myst, och matte har läst högt för Philemon och mig ur en ny bok av Jonas Gardell som heter "Har man inget liv får man köpa ett som alla andra". Visste ni att den där författaren lever tillsammans med flera katter? Det tycker jag tyder på ett nobelt sinne *värdig nick*.

Vi har fått en fin award av Smulan och Amanda... men den får jag återkomma till, för nu vill jag vara med matte igen. Vi jamas!

6 kommentarer:

 1. Ni får braig gäst som säger till att matte ska sluta fara runt som en tornado och städa. Det ÄR ju inte för att besiktiga städningen som man bjuder in gäster heller. Det är för att ha trevligt ;-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Vilken förståndig gäst ni får!
  Vi visste inte, att Jonas Gardell är sambo med katter. Det ger honom åtskilliga pluspoäng hos oss!
  Nosgos
  M & V

  SvaraRadera
 3. Jag minns stora rubriker för några år sen när det brann hos Jonas&Mark (som det helt familjärt brukar heta) och de riskerade livet för att rädda katterna. Folk (vissa alltså) tyckte det var konstigt. Inte jag:-)

  SvaraRadera
 4. Kanon med såna gäster.
  Städa gör man juh efteråt liksom ?! Tazz&Kram

  SvaraRadera
 5. Låter jättebra med gäster som inte bryr sig om om man har dammat överallt eller inte :)
  Den där boken av Jonas Gardell den vill min matte oxå läsa , hon ÄLSKAR alla hans böcker !!

  SvaraRadera
 6. Hå hå ja ja, nu är det torsdag och jag ska snart skiljas från Mary. Bara ett dygn innan jag ska resa hem igen. Skönt att veta att Imma hade goda värden och att hon gått upp lite i vikt. Har i alla fall träffat Marys katter och det har varit roligt att få lära känna dem!

  Nu är det inte så lång tid innan jag får träffa mina söta små igen.

  Tasselitass från gammelmatte Gitte

  SvaraRadera