Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 20 december 2011

Matte

Jag visste att det skulle gå så här... knappt hade Sagge flyttat in, så var jag kär i denna vackra rödvita kille med sina stora tankfulla ögon. Han är ljuvlig! Och idag har han tillåtit mig att klappa honom, klia honom under hakan och runt öronen m.m... visserligen fick jag göra det liggande under skrivbordet där han ligger gömd, men han verkade gilla det. Åt bra i natt, har inte rört maten än idag, men jag är optimist... han behöver bara komma till ro här, så blir han tryggare. Igår fick jag t.o.m. i honom lite vaniljsås! Sticks och dentisar går också bra, om jag låter honom vara ifred när han tuggar i sig bitarna.

När han blivit lugn, lovar jag att bjuda på ett foto. Men det får dröja ett tag, för han är verkligen en liten skrämd kisse och vågar sig inte fram från gömslet när jag är i rummet. Så det känns inte rättvist att bränna av en blixt i ansiktet på honom där inne i mörkret under skrivbordet.

Vi kan absolut inte ta hand om åtta katter på längre sikt, det är omöjligt att ge dem god omvårdnad om de är för många. Så jag kan inte behålla honom ens om det skulle bli aktuellt att ordna ett nytt hem åt honom. Men ack, en så härlig liten kille han är! *suckar lyckligt*

Håll nu tassarna för Imma i morgon eftermiddag, förresten - då är det äntligen dags för hennes njurprov... själv skall jag leta fram öronpropparna inför bilresan, tror jag, för denna lilla dam kan illvråla värre än någon katt jag någonsin hört. Att det kan rymmas sådana enorma röstresurser i en så liten kropp?!?

11 kommentarer:

 1. Så bra att kissen låter dig klappa honom. Det visar ju att han är en bra människokännare i alla fall.
  Självklart håller vi tassarna för att Imma's njurprover ska se bra ut. *håller hårt*

  SvaraRadera
 2. Testa att sjunga lite MILT för din katt när hon tjoar. Jag gjorde det med min när han var liten och tyckte det var pest att åka bil. Plus att jag sprayade en sprutt med Feliway i bilen. Å så när jag bytte ut transportburen till mjuk väska (allra bäst om någon kan ha honom i famnen och prata med honom) så blev han mycket lugnare. Tror att en transportväska känns mer ombonat... Funkade för mig hoppas att det funkar för er!

  SvaraRadera
 3. Toppen att Sagge verkar få förtroende för dig.
  Vi håller alla tassar, klor och tummar för Imma.
  Hon är rolig och tar väl i ända från klospetsarna till svanstippen för att meddela hur läbbigt det är att åka brummis. Då låter det!!!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Å Lurvas som inte kan jama. Han tar i ända från svanstippen, å så blir det bara ett litet "miiip"

  SvaraRadera
 5. Åh så bra att Sagge verkar ha förtroende för dig !
  Min husse är väldigt glad för att han kan skylla på sin allergi , annars hade hela huset varit fullt av katter som matte "släpat" hem :)

  SvaraRadera
 6. Jamarn's underbart/Jam & Kram från oss!

  SvaraRadera
 7. Jag instämmer i jamandet här ovanför. Kanske skulle det gå bättre om du sjöng för henne. Det går ju an att prova i alla fall.

  Att du skulle falla för Sagge var det ju ingen tvekan om - och just en röd kisse, men det är ju som du säger att man måste inse sin begränsning. Du vet att jag gärna skulle ta in alla katter som har det svårt, men då skulle man ju inte kunna sköta dem på ett proffsigt och bra sätt..

  SvaraRadera
 8. Ni har ett pris att hämta hos oss ;-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 9. Det är underbart och jobbigt att träffa nya katter för man blir ju så kär i dem... ♥

  Hoppas att Immas prover är bra imorgon!

  SvaraRadera
 10. Visst är det nästan omöjligt att ta in djur för kortare tid. Huvva! Har de tassat in genom dörren, känns det mest naturligt att de stannar kvar, men det är ju tur att man VET var gränsen går.

  SvaraRadera
 11. Du får njuta av det lilla livet nu.Nosbuff

  SvaraRadera