Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 10 januari 2012

Imma

Matte är lite bekymrad för Sagge, har jag förstått på henne. Nu när han börjar knyta an till henne, verkar han känna sig ensam... när hon skall lämna hans rum, jamar han och följer med fram till dörren. Han vet att det finns katter utanför hans rum, för Philemon sitter nästan alltid där och ylar (han tycker inte om när matte lämnar honom), men matte säger att hon inte vågar släppa ut Sagge eftersom hon inte vet om han bär på smitta. Och tänk om Sagge börjar trivas alltför bra här... jam menar, han skall ju inte stanna för alltid? Matte tycker väldigt mycket om honom, det hörs i hennes röst, men vi är redan sju klosterkatter och kan inte bli fler nu... *fundilerar*

Är det någon av er som brukar ha jourkatter boende hos er? Och som vet hur man gör i en sådan här situation? Jag tror att matte skulle behöva lite goda råd...

5 kommentarer:

 1. Inte jourkatt men dock kattvakt till vänners katter. Vad gäller hälsan så vore det bäst att få honom undersökt av en veterinär. Kanske kan det stödjas av Snuffe fonden? Ring och rådgör med er vanliga veterinär och återkom om kostnaden så är vi nog några som kan hjälpa er med den biten. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Tyvärr ingen erfarenhet här heller av att vara jourhem :(

  SvaraRadera
 3. Håller med Karlavagnen. Klart vi hjälper till!
  Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Rozalia, Doris och Molly11 januari 2012 kl. 08:06

  Hej! Jag har 2 jourkatter hos mig. Det lättaste är väl om din matte kontaktar personen som lämnade Sagge hos er. Fråga personen om Sagge har någon vetrinärkontakt och om Sagge är vaccinerad.Om inte personen vet så kanske h*n kan fråga Sagges ägare. Har Sagge någon vetrinär så är det enklast att kontakta den vetrinären och fråga. Tänkte mest på att det är kanske onödigt att dra iväg med Sagge till en ny vetrinär om han redan har en vetrinär som sköter han och vet om han är vaccinerad alt. bär på någon smitta. Är Sagge innekatt eller utekatt?

  Kram Rozalia med jourkatterna Doris och Molly

  SvaraRadera
 5. Jam han börjar väl känna sig mer hemma hos er nu. Har aldrig haft jourkatter så jag vet inte. Simba bodde ju i köket de första dagarna men sen släpptes han ju in till mig (tyvärr om jag får jama).

  Nosgos

  SvaraRadera