Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 15 januari 2012

Majsan

Idag är matte sjuk. Hon har sovit mest hela dagen och gammelmatte har tagit tass om oss allihop, ja, till och med Sagge. Hon har hämtat in ved och eldat så vi har det varmt och gott allesammans och hon har sett till att matte tagit sina mediciner och att hon har druckit och ätit - ja, hon har faktiskt varit i farten hela da'n. Nu satte hon på datorn för att gå in och titta på bloggarna, men då sa jag till henne att jag skulle skriva några rader. Då läser jag i min bok så länge, sa hon och tog sin temugg och flyttade på sig, så nu sitter jag här och skriver. Hela da'n blir konstig när matte är sjuk för sådant som bara tar några minuter tar en halv evighet när gammelmatte ska göra det, men jag ska inte vara elak. Gammelmatte kan bara göra saker i korta ryck och sedan måste hon sitta och vila ryggen en stund och det är det som gör att det tar så lång tid för henne, men man måste ju ändå säga att hon är tapper, gumman. Det är nog inte så lätt för henne att inse att hon inte orkar och kan göra allt lika lätt som förut. Jag vet att gammelmatte är ledsen för det. Jag hörde i alla fall att gammelmatte ska åka till Stockholm på begravning. Det är en av mattes kusiner som gick över regnbågsbron för några dagar sedan och gammelmatte ska åka till begravningen, men hon ska passa på att besöka två goda vänner också innan hon åker bussen hem igen. Hon skulle egentlien ha åkt till Stockholm i slutet av februari, men nu blir det i början istället. Hoppas att hon klarar den resan bättre än den hon gjorde veckan före jul!

5 kommentarer:

 1. Så tråkigt att er matte varit dålig hela dagen :( Tur att er Gammelmatte klarar av en hel del även om hon måste pusta emellanåt :)

  SvaraRadera
 2. Hoppas matte mår bättre nu.
  Så skönt att ni har en reservmatte, det är inte fy skam. :D

  SvaraRadera
 3. Tråkigt att matte är sjuk, hoppas att hon kryar på sig snart!
  Gammelmatte måste också ta det varligt och lyssna på kroppen för att inte bli sjuk. Allt får ta den tid det behöver.

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Nospussar på alla som behöver det, Matte så hon blir frisk fort, gammelmatte så hon orkar och till alla kissar som hjälper mattarna.

  SvaraRadera
 5. Skickar spinnhealing och kurrterapi härifrån!

  Nosgos

  SvaraRadera