Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 9 januari 2012

Philemon

Jasså... man är kommen hit för att jobba, tycks det. Idag när mattarna hade varet ute i snön och kylan och hämtat ved, sa matte att hon hade sitt spår auv mus vid trappan ner till källarn - och så tittade hon så konstigt pau maj innan hon fortsatte med att "Conny hade minsann varet en riktigt skicklig musjägare, han"... varpau hon öppnade dörren till källarn och tittade pau maj igen. Jau? Jaga möss?!? jamade jau till svar. Jau är ju för katten en storstadskatt från Malmö och där fanns min själ inga möss vau jau kunne se! Och så vände jau mig demonstrativt om och gick värdigt in i vardagsrummet. De skall ente tro att jau jobbar på befallning... fast lite senare, när de inte ser, kanske jau smyger maj ner i källarn och tar maj en titt på de där mössen... bara för att se hur de ser ut, jamar jau.

6 kommentarer:

 1. Hörrö Phille det där Möss är överskatat, jag har en blå som jag kastar omkring med, men den är inte roligare än pappertussarna

  SvaraRadera
 2. Riktiga musebusar är kuliga och riktigt GODA, nomnomnom!!!
  De kan bli lite extra tillskott i dieten *fniss*

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Klart du måste prova! Det är nästan så vi blir lite avundsjuka här, tänk en riktig musling.. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Jaga rediga mösslingar är rolit , Philemon !
  Jau är ju osså från Skaune en bit från Malmööö så det hindrar en misann ente att jaga möss :)

  SvaraRadera
 5. Jag förstår precis hur du känner kompis. Husse försökte få mig att anfalla en gigantisk spindel en gång. *ryser* Självklart jobbar inte vi katter på befallning och du gjorde helt rätt i att värdigt tassa iväg.

  SvaraRadera
 6. Du behöver kanske inte göra så mycket mera än sticka in nosen - många mösslor smiter snabbt sin kos när det osat katt :-)

  SvaraRadera