Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 13 januari 2012

Jenny

Det blev ingen kapning av gammelmatte - hon visade sig vara för blödig! Vad säger du matte? Skall jag jama klarspråk? Men det gjorde jag ju? Okej, okej... *suckar djupt* Tvåbeningar begriper så lite att man måste vara väldigt tydlig för att de skall förstå. Vad jag jamar är, att gammelmatte inte fick sin fingertopp bortopererad idag, för de hade glömt att tala om för henne att hon inte fick äta en av sina mediciner - Waran - de fem sista dagarna innan. Den där Waranen äter gammelmatte sedan hjärtoperationen i somras för att inte få fler infarkter, men den gör också att hon blöder väldigt lätt och nu ville kirurgen inte att hon skulle blöda ner hela operationssalen. Så operationen blev uppskjuten. Och gammelmatte är jättebesviken, för hon hade förberett sig så mycket...

Waran, förresten - är inte det en ödla?!?

Varan med V


Waran med W

9 kommentarer:

 1. Dåligt av dem att inte berätta för gammelmatte att en av hennes medikaniner inte är bra före en operation :(
  Nu får hon ha ont mer och vänta längre.

  =^.^=

  Tröstebuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det dumt? Och nu kan de ta tid innan hon får sin operation, för hon är en högriskpatient och därför måste den göras på KSS (Skaraborgs största sjukhus)... men hennes kirurg är mest på Falköpings sjukhus, så det gäller att hitta en ny tid när kirurgen kan vara på KSS. Vi håller tassarna för att det löser sig!

   Tass från Imma, abbemissa.

   Radera
 2. Det blev inget av den varan skulle man kunna säga. Förstår att hon är besviken när hon har ställt in sig men måste ändå säga att läkaren tog ett klokt beslut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker förstås gammelmatte också. Hon hade nog bara inte förstått att sjukvården räknar henne som "svårt sjuk" eftersom hon inte känner sig sådan... men hon har ju faktiskt både hjärt- och njursvikt, har opererats massor av gånger för allt möjligt (inkl cancer två gånger) och då varit sövd för många gånger för att det skall vara nyttigt. Så de tar inga risker med henne - och det tycker vi är jamarbra! Gammelmatte har berättat att både kirurgen och narkosläkaren var mycket rara mot henne och tröstade henne, och de har lovat att tänka ut ett bra sätt att ta hand om henne.

   Tass från Imma, abbemissa.

   Radera
 3. Stackars gammelmatte :( Förståss besviken. En klo i foten skulle dom ha, läkarna. *vässar* Mjau

  SvaraRadera
 4. Tråkigt besked för gammelmatte. Och väldigt märkligt att sjukhuset inte kunde meddela detta om Waran innan operationen. Hoppas det snart blir ett nytt tillfälle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man tycker ju att de kunde ha kollat min journal för den finns ju där under mitt personnummer och där finns ju hela medicinlistan. Nu skulle kirurgen och narkosläkaren ta kontakt med min läkare på "njure", så de kunde samordna allt inför nästa gång.

   Gammelmatte Gitte

   Radera
 5. Nämen , hade hon inte fått nån information om att inte gnaga på sån där ödla fem dagar innan op. ??
  Mycket dåligt tycker jag och matte !!
  Hoppas det går att ordna ny op.tid bums och meddetsamma !!

  SvaraRadera
 6. Vad tråkigt att det inte blev av. Kan tänka mig att hon hade förberett sig noga och så jamar dom inte det viktigaste. !?
  Hoppas gammelmatte får en ny tid snart.

  SvaraRadera