Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

tisdag 17 januari 2012

Matte

Så var det dags för Sagges veterinärbesök! Jag gruvade mig för stunden då jag skulle försöka få in honom i transportburen... men det var bara att lyfta upp honom i min famn och sedan fösa in honom i buren. Tala om västgötaklimax! Under resan in till Mariestad var han tyst och stilla, gammelmatte satt i baksätet med buren och gosade med honom, och han uppförde sig mycket väl inne hos Olle även om han försökte hugga honom i samband med chipmärkningen... men vem tycker inte att det gör ont när någon sticker ett tjockt rör genom ens nackskinn?!? Och Olle fick väl egentligen skylla sig själv som inte väntade på att den lugnande sprutan skulle ta... *ler snett*

Hur som helst gick undersökningen mycket bra; Sagge är en frisk, cirka 4 år gammal hankatt med bra muskulatur och fina tänder. Ögat har drabbats av keratit, ett slags hepatit-virus, så nu skall jag droppa medicin i det... enligt instruktionerna skall det ske 12 ggr/dagligen, men så grym klarar jag inte av att vara, så det får bli några gånger och så hoppas vi på det bästa. Synen är i alla fall intakt, och han kommer att bli återställd - skönt!

Så var det då det där med kastrering... "Han stinker som en hel karl" var Olles koncisa besked, så vi tog beslutet att kastrera honom direkt där och då. Och tänk, det gick på några minuter... jag som trodde att man måste beställa tid, komma på morgonen och hämta på kvällen. Vid det laget var Sagge helt väck, så han rörde inte ett morrhår under proceduren... fast Olle sa retsamt att "han lär ha ett och annat att säga vice matte senare" eftersom jag ju förstås inte hade talat om för Sagge vad som skulle ske. Vice matte, det är jag det! *skrattar* Och nej, jag hade inte sagt något om just den detaljen, eftersom jag trodde att han redan var kastrerad.

Sövd Sagge väntar på att mista sina kulor...


Sist lät vi Olle vaccinera lillkillen, och så ordnade vi så att han blir försäkrad fr.o.m. idag. Få se, har jag fått med allt nu? Hälsokontroll - check! Ögat - check! Chipmärkning - check! Vaccination - check! Kastrering - check! Försäkring - check! Fast jag misstänker att Sagges lista ser lite annorlunda ut: Fem otrevliga stick - check! Stöld av kulor, 2 st - check! Missade att bita veterinären bara för att han hoppade undan - check!

Nåjam, hur hemskt som helst var det ju inte. Sagge fick massor av gos, Olle var mycket varsam och vänlig hela tiden och med hem hade vi en kattong med både torrfoder och blötmat i present (muta? skadestånd?) för kastreringen. Samt att räkningen "bara" gick på en dryg tusenlapp - det gjorde både gammelmatte och mig mycket häpna, för vi hade trott att det här kalaset skulle landa på minst 2.000 kr!

Äntligen får man vara ifred...


Hemresan gick lika bra som ditresan och väl inne i sitt rum klev Sagge lättad ut på golvet och tassade raka spåret till matskålen, där jag hade hällt upp av den nya blötmaten. Den var nog god, för han slickade skålen ren... lillbubben, det hade han sannerligen förtjänat!

Nu återstår bara att läka baken, att vice matte klarar av att medicinera det där ögat och så ett återbesök för vaccination nr 2 om en månad.

På vägen in till Mariestad mötte vi det ena utryckningsfordonet efter det andra, och när vi kom hem till Otterbäcken igen fick vi veta varför: "vår" braiga bilverkstad hade brunnit ner till grunden! Och tänk, vi var där senast igår och fick hjälp med en pyspunka...


Fanns igår - borta idag


Lyckligtvis kunde vi ta reda på att alla som fanns i byggnaden har klarat sig bra; bara ägaren fick lättare brännskador i ansiktet.

8 kommentarer:

 1. Åhh jamars va hektiskt! Skönt att det gick bra och att det kostade mindre än ni trodde att det skulle göra. Åhh, den veteronären borde få en medalj som orkade göra allt samtidigt utan att behöva vila.. *tassarna upp*. Hoppas nu allt ska fortsätta gå bra för Sagge. Nosbuff och Tass

  SvaraRadera
 2. Det var en händelserik dag för både er och Sagge.
  Kuliga listor ni skrev på allt som gjordes och hände. Tur att det kostade mindre än vad ni befarade. Oftast blir det tvärt om hos vettisen.

  =^.^=

  Kram och nosgos

  SvaraRadera
 3. Vilken bra vette som dessutom var så billig!
  Jag håller självklart tassarna för att det där ögat blir bra snabbt som attan

  SvaraRadera
 4. Så skönt att det är bra med Sagge! Förutom ögat då men det blir nog bra med det också! Bra att det inte blev så dyrt heller! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Åh vad bra att Sagge eller var det Sigge är nyservad nu. Å kulorna har rullat både här och där. Okay så vad har ni för konto, eller vad heter veterinärkliniken så att vi kan kontakta veterinären Olle direkt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära Karlavagnen! Så rar du är - men du, vi klarar den här räkningen med hjälp av en släkting till Sagges husse, som har åtagit sig att betala den. Vi är dock väldigt rörda och tacksamma över att du ville hjälpa oss!

   Stor kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

   Radera
 6. Vill bara hälsa till Sagge att livet blir lite lugnare utan de där kulorna. Man behöver dem ju egentligen inte. Bra personal du har som servar dig så fint!

  SvaraRadera
 7. Det var ju en bra dag, frånsett bilverkstaden. Men så länge inga levande varelser kommer till skada klarar man även sånt. Skönt för Sagge att kulorna är borta. Det är ju ett enkelt ingrepp på killkatter.

  SvaraRadera