Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 24 augusti 2012

Imma

Jam, som ni som har Catbook redan vet, fick gammelmatte åka ambulans till sjukhuset jättetidigt i morse (d.v.s. torsdagsmorgonen). Hon kunde knappt andas och det gurglade och bubblade om hennes lungor, så matte förklarade för oss att gammelmatte hade fått vätska i lungorna. Matte följde efter ambulansen i sin bil, och efter några timmar kom hon hem och berättade att gammelmatte var inlagd på en akutvårdsavdelning som ligger vägg i vägg med hjärtintensiven, för där hade de inte plats för henne. Matte var trött, för hon hade inte sovit mycket i natt... så vi sov några timmar innan hon packade en väska med gammelmattes viktiga saker (till exempel sovmaskinen) och åkte tillbaka till sjukhuset. Även denna gång blev hon borta några timmar, men för en stund sedan kom hon hem igen och berättade att nu visste hon vad som hade hänt: gammelmatte hade fått en hjärtinfarkt. Så nu har hon en slang i nosen... förlåt, näsan, för att andas bra, och hon får en medicin som heter vätskedrivande, och så har de satt fast sladdar på henne som går till en maskin som hela tiden kollar hur hennes hjärta jobbar. Den kallas EKG och det sitter tydligen en personal och tittar på den hela tiden!

Och tänk, vi som skulle haft fest här idag... det är nämligen exakt tio år sedan vi flyttade in i det här huset, och matte hade köpt tårta och annat gottigt som vi skulle kalasa på. Nu fick istället tassverkaren och hans familj tårtan (för den går ju inte att spara) och matte lovade att vi skall få festa ordentligt när gammelmatte slipper ut från sjukhuset... men det dröjer nog ett tag, som det verkar. I morgon skall undersökningarna fortsätta och kanske måste gammelmatte opereras... i så fall skall matte förstås vara med henne så mycket som möjligt, men ni behöver inte vara oroliga, för hon tar hand om oss också!

Så måste jag få skvallra om något extra spinnande - en TV-människa har mejlat matte och vill prata om ifall vi skall vara med i ett TV-program! Det är inte säkert att just vi blir utvalda, men de på TV vill i alla fall prata med oss... tycker ni att vi skall jama ja, ifall de vill göra det där programmet? *fniss*

7 kommentarer:

 1. Vi tänker på er och matte.
  Tråkigt att gammelmatte blev sjuk igen.
  Hon ska nog inte åka till den stora staden, den är inte bra för henne och hennes hjärta. Eller så har hon så kuligt då hon är där att hennes hjärta inte riktigt orkar med allt det roliga.
  Vilket som, vi hoppas att hon kryar på sig snart och får komma hem snart igen!

  =^.^=

  Tröstebuffar och en extra krya-på-dig-kram till gammelmatte från vår

  SvaraRadera
 2. Vi håller alla tassar och tummar för att gammelmatte snabbt blir frisk och får komma hem till er.
  Vi lovar att skicka över massor av spinnhealing och kurrterapi.
  Vi tycker ni skall jama ja angående tv, oj vad spinnande! Vi läste att kattfamiljen fått frågan också.
  Yänk vad skojsigt det vore att se massor av våra kompisar på tv!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. OJ! Vilka tråkiga nyheter jag får läsa! :-(

  Kan bara säga att jag också håller tummarna jättemycket för att gammelmatte snart ska krya på sig!!!

  / Barbro

  SvaraRadera
 4. Stackars gammelmatte! Håller tassarna att allt blir bra så
  hon snart är hemma igen.

  Vad spinnande om ni får vara med på tv!
  Då skulle vi verkligen titta!
  SvansKram

  SvaraRadera
 5. Kära nån! Ända från Italien så håller vi tummarnaförgammelmatte!!!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jansson o Pejst - busbröderna24 augusti 2012 kl. 18:40

  Vi sänder en massa varma tankar till er alla i klostret och spinnhealing i mängder till gammelmatte; hon måste vara rädd om sitt stora och varma hjärta!!!

  SvaraRadera
 7. Stackars gammelmatte, vi skickar massor med spinnhealing. Hoppas att gammelmatte piggar på sig fort. Vore jättekul att se er i TV!! Nosbuff

  SvaraRadera