Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 1 augusti 2012

Imma

"Skynda, skynda, det är gott om tid!" ropade Gunde Svan (enligt vad matte brukar citera) i TV-serien "Fångarna på Fortet" en gång. Så ni hinner fortfarande vara med i tasseriet T11 som samlar pengar för att hjälpa Elfvikskatterna (OBS! FB-länk). Tiden går ut i kväll, men lyckligtvis stänger aldrig Internet-bankerna!

Själv har jag en kattitationsdag idag, d.v.s. jag sitter och funderar över Viktiga Saker. Som att Skaparkatten har varit så vis att vi katter fått ett enda gemensamt språk och slipper allt kommunikationstrassel som tvåbeningarna har. Jamiskan förstås av alla katter - visst är det praktiskt? Och så tänker jag på hur katterna har det i länder där människorna svälter, krigar eller är för sjuka för att ta hand om sina fyrfota vänner... hur är det t.ex. att vara katt i Syrien just nu? Eller i Uganda? *slokar med morrhåren*

Philemon är på dåligt humör, för tvättkillen har fortfarande inte kommit och vi har just fått veta att han inte kan komma förrän i morgon. Men han* har i alla fall legat ihoprullad under gammelmattes klänning och sovit en lång stund, och matte skrattade gott för det fick gammelmatte att se gravid ut, sa hon. När Philemon hörde det, hämnades han genom att klättra upp på matte, där han la sig bekvämt tillrätta... jam, det är liiiite respektlöst att behandla sin matte så, men jag kunde inte låta bli att fnissa! Och matte kved att hon inte ville bli fotograferad just då, för då syntes det att hon inte hade hunnit tvättat håret sedan gräsklippningen igår... pfft, vem frågar någonsin oss katter om vi tycker att det är lämpligt att ta bilder på oss?

Jam, så ser livet ut - sorg och glädje, gråt och skratt, får ofta samsas sida vid sida. Det är därför vi har varandra, för att dela på både det roliga och det svåra, eller hur?


* Inte tvättkillen, alltså, utan Philemon! *skrattar så morrhåren vippar*

1 kommentar:

  1. Vilken tur för gammelmatte att det var Philemon som låg under hennes klänning och inte tvättmaskins-killen ;-)

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera