Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 25 augusti 2012

Matte

Idag har jag varit hos gammelmatte på sjukhuset hela dagen, och det första som hände när jag kom dit var att hon sträckte fram vänsterarmen och pekade på ett plåster: "Titta! Du måste hälsa till Imma att nu har jag också blivit stucken i tassen precis som hon brukar bli!" Vad hon menade var att det hade tagits ett prov i en åder som går precis på samma ställe på hennes arm, som den åder går på Immas tass som Olle tar njurprovet i. Och nu ståtade hon med ett likadant plåster som Imma brukar få... *skrattar*

Gammelmatte hälsar så innerligt till alla två- och fyrbenta vänner och tackar för att ni engagerar er i hur hon mår. Hon är väldigt trött och hjärtinfarkten har inte givit med sig än, så hon orkar inte gå längre än till salsdörren eller toaletten innan hon säckar ihop. Utanför varje sal sitter en monitor där patienternas EKG syns, och jag kunde konstatera att det räckte med att gammelmatte rörde sig i sängen så blev EKG-kurvan genast alarmerande. Så hon skall nog fortsätta att ta det väldigt, väldigt lugnt ett bra tag till - och hon lär bli kvar på hjärtavdelningen minst en vecka.

Väl hemma igen nu i kväll möttes jag av Imma och Philemon som jamande talade om för mig att klockan var över 20.00 och middagen därmed ordentligt försenad. Så jag fick börja med att ge dem mat, innan jag kunde packa upp mina saker och börja laga mat åt mig själv. Uppifrån övervåningen hördes det tydligt att Sagge hade hört mig komma hem... så nästa uppdrag blev att gå upp till honom. Nu har jag ätit och skall gå över till husisarna... det gör inget om jag blir kvar där rätt sent, eftersom jag skall vara hemma i morgon och kan sova ut.

5 kommentarer:

 1. Rumporna med matte gör en KRYA på sig hälsning till gammelmatte.
  Vi håller våra tassar ♥

  SvaraRadera
 2. Vi tänker på er!
  Smulan och Amanda skickar massor med spinnhealing och kurrterapi.
  Jag massor med positiva tankar till er båda och krya-på-dig-kramar till Gammelmatte Gitte!

  Kram
  /Julia å tjejerna

  SvaraRadera
 3. Vi skickar massor med spinnhealing från oss. Matte kom ihåg att ta hand om dig också..Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Vi fortsätter naturligtvis att följa gammelmatte intensivt. Bra att de inte skickar hem henne utan att se till att hon är OK.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ingen fara - dels kommer jag att ha koll på saken, dels är de mycket uppmärksamma på att patienterna klarar en hemgång innan de börjar tala om sådant. De har redan börjat diskutera sådant som hemtjänst m.m. för att allt skall fungera innan mamma kommer hem.

   Radera