Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 6 augusti 2012

Imma

Idag öser regnet ner ute och mattarna tar det lugnt, vilket jag gillar. Det bästa jag vet är att sitta i mattes famn, hon behöver inte ens klappa mig bara hon håller om mig och jag får luta mig mot henne. Ju äldre man blir, desto mer uppskattar man lugn, ro och värme... kurr!

En stund satt vi alla fyra - alltså, mattarna, Philemon och jag - vid köksbordet och pratade om julen. Jam vet, det är långt dit, men matte och gammelmatte tycker om att ha tid på sig och vet att tiden går fort... så vet ni vad de har bestämt? Jo, att de skall ordna med små julklappar nu under hösten (de köper aldrig något, utan gör saker själva) och sedan börja fira jul redan den första advent så att de verkligen hinner med att uppleva den ordentligt! Gissa om noviserna kommer att gilla det... för det betyder att granen kommer fram flera veckor tidigare än vanligt *fnissar*. Och granklättring tillhör ju deras favorit-nöjen! Själv ser jag fram emot att matte sitter uppkrupen i soffhörnan och handarbetar, medan hon har levande ljus (väl skyddade) på bordet och bränner rökelse... mmm, det doftar så gott, tycker jag.

Medan vi pratade, fikade vi förstås. Gammelmatte drack kaffe, matte drack te och Philemon och jag åt varsitt sticks. Hoppas att ni också har en mysig dag i regnet idag? Eller det kanske inte regnar hos er, vad vet jag.

3 kommentarer:

  1. Här har det varit ömsom regn och ömsom solsken idag.
    Min matte har redan köpt 2 julklappar faktiskt , det gjorde hon i den där affären i Höör med en massa tomatar i :)

    SvaraRadera
  2. Vad kul det låter att börja planera för julen. Tänk om jag får ett eget hem till julen också. Då ska jag också mysa som bara den! Ninja

    SvaraRadera