Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 22 juli 2011

Imma

Nu kan jag meddela den glada nyheten att vi har fått hem vår gammelmatte från sjukhuset - och även om hon är väldigt trött, verkar hon må mycket bra. Matte har berättat att de på sjukhuset opererade gammelmattes hjärta igår, sedan de hittat fyra allvarliga fel på det... och tänk, när vi fick se såret nu i eftermiddags var det inte större än ett tassavtryck! *stora ögon* Tydligen hade de stuckit hål på henne precis ovanför ena benet och på något konstigt sätt tråcklat upp en lång slang inuti henne, som de använde för att laga de där fyra felen... *suckar*... det är verkligen inte lätt att förstå, men så var det i alla fall. Sedan fick gammelmatte ligga alldeles stilla på rygg "utan att röra en fena" sa matte... ursäkta en liten abbemissa, men sedan när har tvåbeningar fenor?!? Nåjam, orsaken till att hon måste ligga så jättestilla var att hon riskerade att förblöda genom det där lilla tassavtrycket... förlåt, jag menar hålet... så matte fick mata henne och hjälpa henne att dricka och så där, och så fick gammelmatte kissa genom en slang ner i en påse som låg på golvet! Men matte hade varit klurig och tagit med sig spel och tidningar, så de där timmarna som gammelmatte måste ligga still gick ändå rätt fort, sa hon.

Å, det får jag inte glömma att berätta - matte hittade en bok på avdelningen där gammelmatte låg, som hette "Boken om Snuffe"! Men den handlade inte om vår Snuffe utan om en annan katt som hette likadant...

Hursomjam kom gammelmatte hem idag på eftermiddagen, och sedan dess har hon knappt gjort annat än suttit i telefon och berättat om den här operationen om och om igen. Puh! Undra på att matte la sig en stund... hon har inte sovit mycket de senaste dagarna, och jag är lite orolig för att hon inte tar tillräckligt väl tass om sig.

6 kommentarer:

 1. Hurra för att er gammelmatte är hemma igen !!!
  Min matte har visst suttit och tittat på en sån däringa operation på en skärm , när hon praktiserade på sjuka huset för ett par år sedan.
  Husse ville inte alls höra matte berätta hur man gjorde när man lagade trasiga hjärtan :)
  Jamarns intressant och fankattiskt att man kan laga hjärtan via benet säger matte.

  SvaraRadera
 2. HURRA och tassklappar med svansdans!!!
  Vi får hoppas att Gammelmatte äntligen får må bra och vara hemma hos er alla i klostret efter den senaste vistelsen i det sjuka huset.
  Så bra att de kunde laga hennes hjärta med det där lilla hålet och slangen!
  Nu ska ni ta väl tass om henne och matte.
  Ha en riktigt trevlig helg och hälsa Gammelmatte att vår matte har lämnat en länk till en återförsäljare av rastgårds-sektioner i en kommentar i både er och sin blogg då hon frågade var vi köpte våra.

  =^.^=

  Kram och nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Oj vad spinnande att de kunde göra en så fiffig operation på Gammelmatte! Nu ber vi SkaparKatten hålla helandeTassen över gammelmatte och matte och hoppas de får vila ut äntligen i kära missars vård! Spinnande är bra för läkande vet ni ju! TassKram Wikki

  SvaraRadera
 4. ´Så skönt att ha Gammelmatte hemma! Tänk vad de kan göra på sjuka huset ändå. Nu hoppas vi att Gammelmatte blir riktigt piggelin. Ta tass om varandra nu och vila ordentligt för det beöver ni tror vi.Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Välkommen hem Gammelmatte!
  Nosbuffar

  SvaraRadera
 6. Det var skönt att gammelmatte är hemma igen. Nu måste ni alla hjälpa både matte och gammelmatte att blir alldeles pigga igen, för både ni och vi behöver såna snälla tvåbeningar.

  SvaraRadera