Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

söndag 17 juli 2011

Jenny

Phu, så jobbigt det var att städa. Mattarna tog alldeles ut sig så de måste nog ta en liten paus just nu för att ta tass om sig. Båda tjatade något om tussar och att vi var luddbollar. Nåjam, det mesta blev ju gjort och i natt har gammelmatte sovit hemma och det har varit jätteskönt att ligga hela sängen full av katter runt henne. Vad vi har sovit jättegott, men så började den där förfärliga lilla saken skrika i morse och gammelmatte var så trött, men hon tog sig ur sängen och försvann ur lägenheten. När hon kom tillbaka berättade hon att hon hade tagit sina morgon-mediciner, vägt sig och kollat blodsockret och ätit frukost och sådant som hon måste göra varje morgon. Sedan kom hon hem till oss och gav oss frukost. Hon fick också plocka massor av ludd av underlakanet - vad nu detta kan bero på - hon bäddade ju rent i sängen igår kväll! Vi får väl tillstå att det var som en grå matta av ludd uppe vid hennes kudde, men det är ju sånt man får stå ut med när man har långhåriga missar, eller hur?

4 kommentarer:

 1. Vi tror nog att det är de korthåriga missarna som släpper mest päls... På långhåriga missar brukar det sitta kvar oftast tills man borstar dem eller så blir de toviga.

  =^.^=

  Kram och nosbuffar!

  PS
  Bra att mattarna sköter mat och mediciner, det är A och O när man har diabetes säger vår matte. DS

  SvaraRadera
 2. Nja, nu vet jag ju alldeles säkert att det är Rafael - som luddat uppe vid huvudänden - och att det är Assar som släppt det mesta luddet i resten av rummet, men visst släpper de korthåriga också mycket ludd och nu var det ju inte "avluddat" på flera veckor då jag legat på sjukhuset!
  säger gammelmatte

  SvaraRadera
 3. "Avluddat"... *fniss*
  Tack gammelmatte för det kuliga ordet ;-)

  =^.^=

  Kram å Nosgos

  SvaraRadera
 4. Matte har en magisk svamp som avluddar lakan jättebraigt !!!
  Ni kan läsa om den på min blogg , om ni letar bland mina etiketter så hittas den på M = magiska svampen :)
  Bra att gammelmatte sköter om sig bra !!!

  SvaraRadera