Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 6 juli 2011

Matte

Isses, här tassar det omkring små rosanosade missar överallt och mumlar något om en kalender...? Och när jag besökte gammelmatte på sjukhuset, frågade hon mig hur jag egentligen tar hand om katterna medan hon är borta hemifrån - det var något om att "de där bilderna var väl privata?" eller... ja, jag begrep nog inte riktigt vad hon pratade om. Får ta en pratstund med abbemissan om en stund, men först vill jag sända vama hälsningar från gammelmatte och berätta att hon - till allas vår stora besvikelse - måste bli kvar på sjukhuset åtminstone över helgen. Tydligen har de inte lyckats häva hennes njursvikt än, och både igår, idag och i morgon pågår något slags mätningar med injicerade isotoper, så nu är hon väl snart självlysande! Rätt praktiskt, när jag tänker efter... då behöver vi kanske inte använda el för belysningen här hemma?!? Hur som helst var hon på gott humör, men man skall nog inte låta sig luras av hennes pigghet för vid flera tillfällen var hon påtagligt yr och hade jag inte erbjudit henne armen under våra promenader hade hon måste använda rollatorn. Men hon längtar hem till oss, minst lika mycket som vi här hemma längtar efter att få hem henne!

När jag kom hem, satt Jenny i köksfönstret och Majsan i trappfönstret (på gammelmattes sida av huset), och Conny i köksfönstret (på min sida av huset) och Imma i rastgården - allihop med blickarna stadigt riktade mot mig. Så jag antar att jag får ägna mig åt att mata katter ett tag nu, innan jag gör något annat... *ler stort*

Men sedan skall jag definitivt ta reda på vad det är för kalender-prat som pågår!

4 kommentarer:

 1. Hoppas att de får ordning på Gammelmattes njursvikt, vi håller tassarna och ber och skickar positiva tankar. Gosa på ordentligt med alla missarna, du kan nog hålla på hela dagen om alla ska bli nöjda, kom ihåg att ta hand om dig själv också.Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Här är vi alla oskyldiga som lammungar :-)) (*petar undan alla kattivoka bilder under mattan) så mata på :-)).

  Hoppas att gammelmatte mår bättre snart och att människovettarna får ordning på hennes njurar. (Kanske blir det Hills skonkost för matte sen? Den smakar bättre om man blöter upp den i vatten och mikrar den lite... hälsar Maurice)

  nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 3. Vi skickar över massor av kurrterapi och spinnhealing till gammelmatte. Det där kalenderpratet skall du inte lyssna på... *harkel, host* Vi alla katter är heeeelt oskyldiga!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Kattutvikningskalender... utvikningskatter! - jag undrar vad som försiggår i klostret när jag är på sjukhhuset? Jag tror inte ett ögonblick på det där "oskyldiga" som Alice sa.... Hm, jag hoppas att jag kommer hem snart.
  I vilket fall låter det som om alla mår prima där hemma och det gör mig glad, men jag längtar hem!

  Kramar från gammelmatte Gitte

  SvaraRadera