Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

onsdag 27 juli 2011

Imma

Hmmmm... vi lägger märke till att fler och fler av våra bloggvänner skaffar sig en girmus; somliga den sorten som gillar att slåss och somliga den gosiga sorten. Detta har fått mig att fundera - borde inte ett kloster leva med i sin tid? Och i så fall, borde inte vi också ha minst en girmus? Innan jag tar ett allvarsjam med matte, har jag surfat runt lite och sett att girmus-försäljning sker bl.a. hos Kattfamiljen, där vi hört viskas att nära och kära bloggvänner handlar. Inga namn, för allt i världen! En abbemissa har tystnadsplikt. Den metod vännerna ifråga använder går dock inte att tillämpa här i klostret, eftersom matte håller så hårt i det där plastkortet man använder för att handla... om inte... *grunnar*... hm, nu fick jag en idé, men den kräver att Conny och jag samarbetar, så att matte inte märker något utan hålls distraherad under tiden. Förresten, hur ser man till att matte inte hittar paketet som girmusen (eller helst flera) kommer i? Eller ser på datorbanken att det skett ett köp som inte hon själv ligger bakom? Detta delikata ärende kräver uppenbarligen noggrann brain-storming...

Äsch, nu kom jag på en svårighet till: hur avgör man vilken sorts girmus det är man beställer? Det står inget i beskrivningen om artskillnaderna mellan slagsmåls-girmusen och gos-girmusen. Måste nog börja med att mejla och fråga!

8 kommentarer:

 1. Ni kan börja med att komma till oss på party imorrn kväll!!! Då kanske ni träffar nån som redan har en girmusling. Om ni kikar in till oss så finns det nya bilder på vår äntligen färdiga ombyggda rastgård.

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Girmus?
  E´ de´ en mus som e´ girig eller girar den? Hehehe! Nä, va´ e´ de´för nå´t. Går de´ å´ äta?
  (undrar Busan)
  Gosekramar från Chinook, Cherokee och Busan

  SvaraRadera
 3. Vi undrar oxå vad en Girmus är förnått?

  nospussar från Milou och Pontus.

  SvaraRadera
 4. Girmusen är en slags leksak som har (konstgjort, förstås) giraffskinn och som innehåller kattmynta - mmmm! Titta t.ex. hos Sixten och Puma, som ger en utförlig beskrivning av girmusen! Flera andra blogg-vänner har också girmus, och verkar älska den...

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 5. En sån där girmus verkar kul, vi vill också ha en så´n men husse tycker att vi har så mycket saker..Vi ses väl hos Smulan och Amanda? Vi skickar lite extra uppmuntringsbuffar till Gammelmatte och matte. Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Givetvis kommer vi till Smulans och Amandas fest - gammelmatte är i goda tassar... eh, händer hos det sjuka huset och matte klarar sig nog bara hon har en bra bok och en kanna te!

  Tass från Imma, abbemissa.

  PS. Begriper inte varför tvåbeningar tycker att gamla leksaker är lika bra som nya? Myntadoften går ju ur dem...! DS.

  SvaraRadera
 7. Vi har märkt att girmusen även finns i andra varianter med olika svanslängd. Vår har bara en liten fjäder tuffs, men det bryr inte vi oss om för det är ju den stora delen man kramar om med tassar, tänder och klor. Matte köpte vår på en kattutställning. Vi tror att alla girmusar är av slagsmåls sort, den behöver bara eggas lite till kamp och efter en hård kamp tar man en liten gos och slicke stund.

  SvaraRadera
 8. Hoppas att ni lyckas lösa problemet med mattes plastkort, för girmusen är en riktigt trevlig inneboende. Kurr och burr.

  SvaraRadera