Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 2 juli 2011

Matte

Jag får verkligen be om ursäkt för att jag är så upptagen just nu att jag inte hinner slå på datorn åt katterna så att de kan blogga... vi har en reträttgäst här, som de nog berättat om, och gammelmatte ligger på sjukhuset i Skövde, och själv försöker jag fungera någorlunda normalt trots hettan... ja, kort sagt, jag har lite svårt att hinna med. Det är inte bra för någon människa att försöka vara överallt och göra allting samtidigt, men för en nunna är det rena katastrofen... så frågan är förstås varför jag ens ger mig in på det. Och svaret är att jag inte ville låta någon bli lidande, känna sig försummad eller eftersatt.

Hur som helst kan jag rapportera att alla klosterkatterna mår bra... även om jag tror att de längtar efter att gammelmatte skall komma hem. Conny och Rafael gör det definitivt! Tyvärr måste hon stanna på sjukhuset ännu en tid, eftersom läkarna fortfarande inte har kommit till botten med problemet. Deras funderingar leder dem än hit, än dit... det senaste budet är att hjärtat är något förtjockat, men att det "bara" är en reaktion på vad det nu är som är fel någon annanstans i kroppen, och att njurarna ser jättefina ut men att njurvärdena är urusla. Så nu är de inne på tanken att felet ligger i hennes blod... eh, ni förstår nog det här ungefär lika bra (läs: dåligt) som jag, men jag lovar att återkomma när jag vet mer.

Conny har varit fankattiskt duktig med sin uppfostran av reträttgästen - han får henne t.o.m. att sätta på kranarna både i köket och badrummet titt som tätt så att han kan dricka *skrattar*. Nu reser hon i morgon, och sedan skall vi alla vila - det behövs, för den här hettan är påfrestande på både kropp och humör.

PS. Har ni andra mattar/hussar liksom jag märkt att man kan mäta temperaturen efter hur utsträckta katterna är? Ju varmare det blir, desto längre blir mina pälsklingar... och Conny sträcker t.o.m. ut öronen åt olika håll, så han ser nästan ut som en bläckfisk med tentakler åt alla håll när han ligger och sover på min säng! DS.

6 kommentarer:

 1. Hoppas att det blir svalare snart. Jag mår inte heller så bra i hettan.
  Kul iakttagelse om katterna :)
  Smulan och Amanda ligger visserligen fortfarande i en hög, men är inte lika "hopptrasslade" som vanligt.

  Kram och nosgos från oss

  SvaraRadera
 2. Var rädda om er allihop och ta det lugnt. Det där med hur långa vi blir när det är varmt har inte matte tänkt på men det stämmer ju sa hon förvånat! Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Kan nog stämma det där du sett att vi katter blir längre när det är varmt ute :)
  Hoppas , hoppas att Gammelmatte kryar på sig snart !!!
  Här är det oxå olidligt klibbvarmt idag.
  Det åskade och regnade som bare den nu i eftermiddag , det enda resultatet av det är att vi nu har tropisk värme istället = SUCK JAM !!!

  SvaraRadera
 4. Hoppas Gammelmatte kommer hem riktigt snart till er igen! Förstår att ni alla saknar henne!

  Jodå både jag och Simba är som kvicksilvertermometrar enligt matte. Ju varmare det är ju längre är det. Mitt rekord är nog upp mot en meter lång eller något sådant tror jag. :)

  Nosgos

  SvaraRadera
 5. Matte mår inte heller bra i värmen och vi katter blir allmänt irriterade och smågruffar med varandra.
  Hoppas gammelmatte får komma hem snart och att de hittar vad det är som felar och kan laga det snabbt. Vi skaickar över massor av kurrterapi och spinnhealing.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Förstår att ni saknar gammelmatte allihop. Hoppas att människovettisarna snart kommer underfund om vad som felas, och att gammelmatte får en snar bättring. Så stolta ni måste vara över Conny! Tänk att ta så god tass om er gäst, och till och med lära henne lite knep som med vattnet. :) Kurr och burr.

  SvaraRadera