Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 13 augusti 2011

Gammelmatte Gitte

Conny är död!
Detta hemska meddelande står här i all sin skriande nakenhet. Så ofattbart, så otroligt hemskt.

Vår helt underbara lilla Kotte-pojke har ikväll gått över regnbågsbron och vår sorg är utan ände. Vår duktige säkerhetskatt, som också var en så duktig jägare tog sitt sista byte och förstod nog inte vilken farlig fångst han hade tagit. Den här huggormen blev hans allra sista byte och blev hans bane. Nu måste vi få tid på oss att komma igenom detta och arbeta oss igenom sorgen och saknaden, men samtidigt vill vi tala om hur oerhört mycket ert stöd betyder för oss. Vi är så tacksamma för all hjälp som nu kommit oss till del via "Snuffe-fonden". Tack alla!

25 kommentarer:

 1. Nosbuffar och Tröstekramar i massor till er allihopa !!!

  SvaraRadera
 2. Vi har er i våra tankar och skickar tröstegos, tröstebuff å tröstekramar till er alla!
  Maurice, Kajsa & lillie

  SvaraRadera
 3. Vi tänker på er i sorgen! ♥
  Det gör så ont när en vän lämnar för att gå till Skaparkatten... *snyft*

  Karin med Linnsen och Frank

  SvaraRadera
 4. Vi har tänt ett ljus för Conny i Kolfart-bloggen. Tänker på er och skickar tröstekramar och nosgos.

  SvaraRadera
 5. MEN snälla vänner
  så tråkigt :( :(
  Tänker så på er
  läste på FB vad som hade hänt med conny
  många kramar till er

  /gunilla och mina katter

  Ledsamt när ens djur lämnar en på det sättet

  SvaraRadera
 6. Inga ord kan sägas eller jamas, varken som tröstar eller beskriver hur det känns.

  Skickar all tröst vi har.

  Kramar och Nosgos från matte och katterna

  SvaraRadera
 7. Tröstekramar i massor.

  Nu sitter Conny vid Regnbågsbron, den långa svansen svept om tassarna. Skaparkatten ligger bredvid i gräset och de båda blundar och njuter i det varma solskenet. "Jag saknar mina människor" säger Conny. "Och de saknar mig. Mina mattar gråter och mår dåligt, för trots att de visste att jag en dag skulle vara borta så kan man aldrig vara redo för det. Men där hemma finns Majsan, Sixten, Imma, Assar, Rafael och Jenny som tröstar som bara katter kan. Och genom deras kärlek och närhet så finns en del av mig där, all kärlek de får kommer nå mig genom dem och jag kommer alltid finnas i deras hjärtan. De har gett mig ett fantastiskt liv med mösslingsjakt och jag har vaktat huset precis som en säkerhetskatt ska och nu kommer jag vaka över dem som en särskild kattformad skyddsängel. Jag älskar mina människor och en dag så vet jag att vi ses igen. Men jag saknar dem så...." Conny tittar ner från bron mot världen långt där nedanför med sorgsna ögon. Då känner han en varm sträv tunga som slickar honom på huvudet och öronen, precis som hans mamma gjorde en gång. "Dina människor känner din kärlek" spinner Skaparkatten. "Låt oss fortsätta upp för bron nu, för det finns några där som väntar på att få träffa dig. De har bott hos dina människor förut och väntar ivrigt på att få lära känna dig." Tillsammans reser de sig och vandrar upp för Regnbågsbron och långt där uppe kommer två katter dem till mötes - en svart och en randig.... Och Skaparkatten ler för sig själv - det är fullbordat.

  SvaraRadera
 8. *gör som jag brukar - sätter mina vovveframtassar på axlarna på den som sätter sig ner - och ger en ömsint vovvekram*

  SvaraRadera
 9. Tänk att SkaparKatten tog Conny till sig. Nu mår han bra igen och får busa med gamla kompisar som gick före honom.
  Vi vet att det inte finns några ord som tröstar just nu, men vi tänker på er alla i klostret, tänder ett ljus och ber en bön.

  SvaraRadera
 10. Nej, inte fina Conny! Usch, vi sitter här med tårarna rinnande. Vila i Frid säkerhetskatt Conny. *svanshonnör*

  SvaraRadera
 11. Jag vet att inga ord eller handlingar kan åstadkomma det ni helst vill - att Conny finns hos er i Otterbäcken. Ni har blivit prövade på flera sätt nu. Det känns så orättvist att så snälla människor ska tvingas genomgå så mycket, men vi vet ju alla att livet inte bara är en dans på rosor. Ni visste att Connys livlina var skör, men att den skulle brista av det här skälet, det kunde ingen av oss ana. Nu har han fått ro - nu är det ni som är kvar som har det svårt istället. Conny hade ett fantastiskt liv hos er, liksom alla hans kattkompisar har. Han får dessutom uppleva något postumt som tyvärr inte alla katter får - han är saknad och sörjd av människor och katter som gjorde allt som var möjligt för honom. Jag tror han kommer vaka över er nu från sin plats hos Skaparkatten. Så tror jag alla älskade och saknade katter gör.
  Inte ens i såna här stunder kommer man ifrån verkligheten. Jag förstår att vistelsen hos veterinären, bilresor och annat tärt på en redan ansträngd ekonomi. Det är rörande att se hur många vänliga människor som hjälpt till genom Snuffefonden och på annat sätt. Även jag kommer att sätta in en slant på ditt konto idag. Även jag kommer att tänka mycket på er och Conny idag. Det känns skönt att veta att ni gjort precis ALLT som varit möjligt för Conny. Tack ni fantastiska människor i Otterbäcken.

  SvaraRadera
 12. Det är så sorgligt, att "onödan" ska ställa till det så. Vi tänker på er och skickar små mjuka nosbuffar. Sov i ro, sekerhetskatten. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 13. Finner inga ord till tröst,men skickar många varma tankar och kramar till er alla.
  Vila i frid,lilla CONNY
  /Labradormaffian med Matte

  SvaraRadera
 14. tröstkramar till er alla.
  från
  Lillan, Pontus och Milou

  SvaraRadera
 15. Varken ord eller jam räcker till, men vi tänker på er.
  Nosbuffar från oss kramar från matte
  M & V

  SvaraRadera
 16. En tröst i den sorg som belägrar Otterbäcken nu...är att veta....Conny hade det bästa hem, den bästa kattfamilj och de bästa mattarna en kisse kan få ha. Ni gav honom ett underbart liv och ni fick underbar kärlek tillbaka och jag är säker på...att ni kommer få känna av den kärleken igen, genom de andra kissarna.

  Många kramar från Brittmari, Nanne, Felicia, Pussi och Vännen från Örebro

  SvaraRadera
 17. Vi blev så ledsna och chockade när vi fick veta vad som hänt. Mattes tårar är salta och landar i min päls... Vi håller er i tassen som stöd och tröst, och ska tända vår katt-ljus för Conny ikväll.
  Kram från Fjuttens hela familj.

  SvaraRadera
 18. Åh, om vi bara kunde ge er Conny tillbaka. Vi är så ledsna och om vi är så tagna, hur ska då ni inte känna det? Smärtan när man förlorar någon som står en nära är så förfärlig, så hemsk att man undrar varför någon ska behöva uthärda den.
  Vi tänker på er, på Conny och på livets outgrundlighet - varför måste vi skiljas?
  Många, många tröstande kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 19. Vi är så ledsna. Conny har det bra nu hos Skaparkatten och han finns med oss, vi tänker på hans stora uppdrag som Säkerhetskatt och på hans stora varma hjärta. Ett stort tomrum är kvar. Han fattas oss. Vi tänker på er alla. Tröstbuffar från oss och matte

  SvaraRadera
 20. Jag kan bara instämma med övrigas inlägg och har också satt in en slant på Snuffefonden för att hjälpa med veträkningarna. Finns inga ord som tröstar nu. Ta hand om er och alla Connys fyrbenta. Dom finns där och behöver er, liksom ni behöver dom.

  Basco

  SvaraRadera
 21. Så sorgligt....mycket ledsen för er skull...har satt in en slant att åtminstone kunna hjälpa till med ekonomiska...sorgen är så litet man kan hjälpa till med.

  SvaraRadera
 22. Vi hälsade på varandra för inte allt för länge sedan vid Örebro Katthems monter på en NERK-utställning, jag berömde er då för er fina blogg som på ett fantastiskt sätt lyfter fram personligheten hos varje individ i er flock. Även om jag följer alla era katter med intresse så har Connys äventyr och syn på tillvaron roat mig extra mycket. Mitt varmaste deltagande.

  SvaraRadera
 23. Nåmen lilla lilla Conny då! :'-( Här är jag borta några dagar från bloggläsandet och möts av såna här sorgesamma nyheter - förlåt att jag skriver så sent. Stackars er! Skickar massor med medkännande, jag vet hur sorgligt tomt det blir:-(

  SvaraRadera