Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

torsdag 18 augusti 2011

Matte

Då är vi hemma igen! Det har varit en låååång dag, inte minst för stackars Philemon som först först fick åka tåg från Malmö till Jönköping och sedan bil med oss hit hem till Otterbäcken... sammanlagt cirka nio timmar utan sömn, mat och vatten. Jodå, vi hade med oss allting - t.o.m. sandlåda - men som de flesta katter på resande tass ville han inget ha. Sandlådan använde han istället till att ligga och vila i, när han inte kröp längst in i transportkorgen eller tryckte i gammelmattes knä. Så nu är han verkligen trött! Och det är vi också, gammelmatte och jag... och med all sannolikhet hans stackars matte, som grät när hon lämnade oss i Jönköping. Å, så väl jag förstår henne!

Vill ni ha en första skymt av killen, säger ni? *lyssnar* Ok, varsågoda!Vadå "räcker inte"?!? Vill ni absolut se mer av honom? Jajaja... här är en fin bild jag tog i bilen när vi rastade i Grönköping...Nåja, ni kommer nog att få se nog med bilder av honom framöver, kära vänner. Inte för att han verkar älska kameran, direkt... hittills har jag mest fått svansbilder att samla på. Men jag kan berätta att hemkomsten blev lite märklig! Jag hade nog väntat mig att vi skulle ha kontroll över situationen, gammelmatte och jag tillsammans, men jag befarade att Imma skulle gömma sig under sängen som hon gjorde när Conny flyttade in. Men icke! Hon har fullständigt lugn suttit och iakttagit honom, ibland följt efter honom runt rummen, varit tyst och trygg när han väst eller jamat oroligt. Tala om full kontroll! De första stirr-tävlingarna har genomgående vunnits av henne och en gång har de t.o.m. lett mot varandra även om det var på rätt långt avstånd. Det gläder mig, för jag vill inte behöva sitta uppe i natt och övervaka två griniga slagskämpar... det är jag alldeles för trött för.

Nå, då är det kanske dags att presentera vår nyaste klosterkatt? Philemon föddes som S*Pemicos Headlines den 15 mars 2010 och är en svart-vit van, vilket innebär att han är helt vit utom på svansen, öronen och i ansiktet samt under trampdynorna. En särskilt rolig detalj är "Nils Poppe-mustaschen" på nosspegeln! I övrigt är han en utställningsmässig Cornish Rex-hane, grönögd och gosig... gammelmatte har redan hunnit med en hel del både gosande och pussande i bilen, kan jag avslöja. En annan lite lustig detalj är att hans pappa heter Moon (egentligen Man On The Moon) och mamma heter Light (egentligen Red Light) - undrar om parningen skedde nattetid? *funderar*

13 kommentarer:

 1. Oh. sååå glada vi är!
  M & V + matte

  SvaraRadera
 2. Vilken dag, förstår att ni är helt slut allihop. Verkar lovande med Imma. Nu hoppas vi att ni får en lugn natt och att Philemon finner sig till rätta. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Välkommen till bloggkatternas vänskap och Klosterkatternas familj, Philemon! Innerligt önskar vi dig lycka till! NosPuss Wikki & Nova

  SvaraRadera
 4. Lilla Philemon! Du kommer till en underbar familj så det kommer att bli så bra! Lycka till!
  Tack Philemon's gammelmatte vad du är en fin människa som låter Philemon flytta till Imma och hjälpa henne o båda mattarna läka! Lycka till!
  Imma! Du är drottning av skaran och vi är räkra på att du kommer att visa in Philemon i tryggheten! Lycka till!
  Vila i frid Conny och låt din skyddande tass vila över familjen!

  SvaraRadera
 5. Vilken snygging där sitter i buren !
  Förstår mycket väl om ni alla är trötta !!!
  Natti Natti :)

  SvaraRadera
 6. Å, så skönt...nu kan vi pust ut här i Örebro. Mamma har varit orolig för att mötet inte skulle gå bra, men jag lugnade henne med att säga...du skrev ju till förra ägarna att dessa mattar var helt suveräna på katter, vad oroar du dig för då! ...ja, då blev hon helt lugn...tänk att man måste mjauoooaaaa till ibland på de där 2-benta sakerna. Philemon....välkommen i gänget....du kommer säkert bli en perfekt "sekerhetskatt" du också.
  Svanshonör från Vännen och de andra i Örebro

  SvaraRadera
 7. Mjau Philemon, du kommer med all säkerhet att trivas bland klosterkatterna, Det tassar vi på.
  Du ser så jamars fin ut där du är i kattburen.

  Tass Tass på dig du fina katt

  SvaraRadera
 8. Välkommen hem Philemon! Vi är så glada att du äntligen är hemma, Imma och senare de andra tar god tass om dig, ska du se.
  Din matte och gammelmatte är de bästa! De vill inget hellre än att du ska trivas i klostret!

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 9. Hej Philemon! *vinkar med tassen* Det skall bli jamarkul att få lära känna dig! Vi ser fram emot fler rapporter om hur allt går.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 10. Åååh, så fin han är. Och en så klok katt som Imma kommer att se till att han blir välkomnad i kattfamiljen på bästa sätt. Philemon har tur som får bo hos er!
  Nosbuffar från Nova, Sudden och Tiger

  SvaraRadera
 11. Så roligt att du nu fått komma till ditt nya hem, Philemon! Det blir säkert en massa nytt närmsta dagarna, men det här kommer att bli jättebra. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 12. Åh, så glada vi blir *klappar händer och tassar* Dels att ni fann Philemon förstås, men också för att allt gick så bra vi hans ankomst!
  Vi hälsar såklart också Philemon välkommen i bloggemenskapen!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 13. Wiiiiii ♥-ligt GRATTIS till sötnosen /Jam & Kraaaaaaaaaaaaam

  SvaraRadera