Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 1 augusti 2011

Imma

Idag har det varit väldigt varmt och soligt ute, matte har vallat gräsätaren och Conny och jag har inspekterat trädgården. Egentligen är jag inte så mycket för att vara ute så där i sele och löplina, men som abbemissa måste man ha kontroll över saker och ting.

Här sitter jag och spanar ut över reviret


Conny sköter sitt arbete som säkerhetskatt alldeles utmärkt, men han är lika dålig som gammelmatte på att ta hand om sitt hjärta och tänker inte på att hjärtsjuka skall hålla sig i skuggan... så till sist fick jag jama till på skarpen att han skulle vila, och det på ett solfritt ställe!

Puh, det är flämtvarmt idag!


Matte slet som sagt med gräsätaren... men rätt som det var, kom hon och visade något hon hade hittat i gräset:Conny trodde att det var Grodan Löv som vuxit till sig sedan sist, men matte sa att hon trodde att det var en annan groda för den här såg inte likadan ut som Grodan Löv. Någon som känner igen killen? Hur som helst satte matte ner honom i gräset igen, men på ett ställe där hon inte tänkte klippa så att han inte skulle bli skadad. Hon är snäll mot alla sorters djur, våran matte... ja, kanske inte mot fästingar och mygg, förstås *fnissar*.

Och så en nyhet: i morgon eftermiddag blir Rafael rakad! Egentligen skulle det ju ha gjorts i förra veckan, men så blev gammelmatte så sjuk att hon måste åka ambulans till det sjuka huset i Skövde, som ni minns. Nu skall det dock äntligen bli av, och Conny har mycket roligt åt det hela - om han fick bestämma skulle alla luddbollarna rakas, jamar han!

9 kommentarer:

 1. Här har det oxå varit varmt och soligt idag.
  Inte för att jag har varit ute mer än till och från bilen på väg till och ifrån vetten.
  Åh nu efter operationen så får jag INTE gå ut på minst en vecka eller två säger matte :(

  Jag tycker den där Grodan liknar han vad han nu heter i Det susar i säven :)

  SvaraRadera
 2. Fin padda matte hittade i gräset. Riktigt söt, faktiskt!
  Det är svalare på nätterna nu som tur är, men varmt på dagen. Matte längtar efter lite regn, det är väldigt torrt ute i våra trakter.

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Jaså, han heter Padda... bra att få veta det, för Conny tjatar fortfarande om att det måste vara Grodan Löv som bara ätit sig tjock sedan sist.

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 4. Men, Conny skulle ju sitta i gammelmattes knä och se till att HON höll sig lugn!

  Heter inte Grodan i "Det susar i säven" för Peter Harrysson? Mjau, de ÄR faktiskt rätt lika!

  Ha det gott i solen!
  nosgos å allt det bästaste
  M&K

  SvaraRadera
 5. Skönt att gammelmatte nu är hemma. Vi hoppas alla här på katthemmet att hon mår bra och att hon nu stannar hemma. Hon behövs där! Det har både Jenny, Majsan och de andra 5 katterna jamat till mig. Hoppas det går bra med rakningen i morgon också.

  SvaraRadera
 6. Hmmmm... tänk att en padda har både för- och efternamn! Och vet ni mer då? Jag frågade matte och hon sa att Peter Harrysson är på TV ibland! *stora ögon* Undrar vad en padda gör för slags TV-program...?

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 7. Vilka fina bilder! Bra att du ryter ifrån Imma , det verkar behövas. Jama till matte att hon ska vila ordentligt hon också.Nosbuff

  SvaraRadera
 8. hihi söt groda.
  Blev det en Prins ?

  SvaraRadera
 9. Du är duktig du som går ut i sele och kollar området trots att du inte gillar det så mycket. Så håller du sån fin koll på Conny också. Tänk vilket stort ansvar du har hemma, men akta så du inte blir utbränd.

  SvaraRadera