Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

måndag 15 augusti 2011

gammelmatte Gitte

En ljusglimt i allt det svåra efter vår älskade Conny är att det finns en liten Rex-kille som nu väntar på att få flytta in i klostret. Han kommer från Malmö och heter Philemon. Han är 1½ år gammal och vi hoppas att han ska kunna bli en god kamrat åt Imma, som nu är helt vilsen av att Conny är borta. Först kommer säkert Imma hata oss för att ha "släpat in den där typen", men sedan kommer det säkert att bli jättebra. Det var så det var när Conny kom och de blev ju bara SÅÅ mycket kompisar.

Det är lite av samma stämning här hemma nu som det är när en kung dör... någon står på en balkong och ropar: "konung si och så är död. Leve konung den och den!" och som ni förstår är det lite med många känslor blandade för sorgen efter Conny är så stor så stor, men livet är för de levande och vi måste ju för Immas skull vara beredda på att axla ansvaret för denne nye kattkille.

Vi vill tacka er allesammans för allt det fina som ni gjort för och skrivit om vår lille Conny. Han kommer för all framtid att ha en speciell plats i våra hjärtan, men Imma mår så dåligt att vi måste snabba upp detta. Hon MÅSTE få en ny kompis! - och vi har haft täta telefonkontakter med Malmö under dagen innan beslutet togs, men vi tror att Philemon är rätt katt för Imma.

15 kommentarer:

 1. HurrJam för det! Lycka till!
  NosPuss Wikki ♥

  SvaraRadera
 2. Vi håller tassarna att Philemon hjälper Imma skingra sorgen och blir en kär kavaljer!
  Nosbuffar♥

  SvaraRadera
 3. Hoppas att Philemon kan komma till er fort. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Tänk att ni redan hittat en liten Rex! Vi hoppas också att han kan komma till er så fort som möjligt. Att få en annan liten levande varelse att ta hand om är nog ett av de bästa sätten att bearbeta sorg som finns.
  Många kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 5. Oj, snabba tassar här!
  Men klart Imma ska ha en ny vän.
  Philemon... husses morbror hade en misse som hette så för länge sedan.
  Så det måste bli lyckat!
  Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Tänk vad det går bra när man är flera som hjälps åt. Många tips om Rex-katter mynnade ut i unge Philemon. Vi önskar er lycka till och hoppas att missarna snart kommer överens med varandra. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Philemon är en lycklig kisse som kommer till ett så gott hem! Och vi hoppas att han kan ge er alla lite distraktion och sorgen lättare att bära!

  Vi håller tummar och sporrar för att Imma och Philemon kommer överens ganska snart! Även om Imma protesterar, så får ju hon också lite distraktion i saknaden efter Conny!

  nosgos å gottisar
  lillie, Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 8. Antar att Matte hade en god känning igen. Så snart hon läste den där annonsen om Philemon så visste hon att han skulle bli perfekt för er. Samma känsla fick hon när hon såg mig, Puma, för första gången. Hoppas verkligen att Imma mår bättre snart. Conny var en väldigt speciell kisse, han kommer alltid finnas i våra minnen. Nosbuffar!!

  SvaraRadera
 9. Det är så skönt att ni alla förstår att detta att vi så snabbt måste få en ny rex-kille som sällskap åt Imma. Vi kommer inte på något vis att sörja Conny mindre för det, men Imma mår så påtagligt dåligt nu och vår första plikt är mot katterna och själva får vi komma lite i andra hand. Tack alla ni för stöd och omtanke.

  SvaraRadera
 10. Detta kommer att bli Jätterbra. I bland kan vi undra över livets tuffa vändningar men KANSKE vi kan se någon menig i detta ibland, Conny räddde en liten flicka, nu räddar ni en annan liten snygg kisse. Vi önskar er lycka till och hoppas att det blir tid över för oss till att få komma på Retreat hos er nån gång.Skulle gllat detta så oerhört mycket
  Kramisar
  Nalle, Lasse o Sören

  SvaraRadera
 11. Hoppas innerligt att Philemon kan ta hand om Imma på bästa sätt som conny gjorde.
  Det kommer säkert att gå bra.
  Vi jamar på det, här hemma.

  Tass Tass

  SvaraRadera
 12. Hurra för att ni hittade Philemon och LYCKA TILL!

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 13. Klart att Conny kommer ha en speciell plats i hjärtat, men ibland måste man ändå gå vidare.
  Det låter väldigt spännande med den nya kissen, vi håller tassarna för att det går bra allting.

  SvaraRadera
 14. HURRJAM! Rätt Rex-kille har hittat sina rätta mattar! Skåning är han dessutom! Matte läste Philemons annons för oss och vi förstod genast att detta var alldeles rätt för alla.
  Stora grattistassar från
  M & V

  SvaraRadera
 15. Tack, tack ni alla söta rara vänner. Det sägs ju att i nöden prövas vännen och går man efter det så har vi många som är varandras vänner när det verkligen gäller! Tänk vad en sådan här krets av två- och fyr-beningar kan komma att betyda för varandra. Visst är det härligt? - och ja, han kommer från Malmö den lille Philemon. Nu får vi fokusera på att göra livet gott för den nye lille klosterkatten när han kommer på torsdag. Imma behöver så väl något att fokusera på och han måste få ett nytt hem. Anar vi skaparkattens tass månne?

  SvaraRadera