Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

lördag 20 augusti 2011

Matte

Imma och Philemon cirklar kring varandra; idag har de nosat lite på varandra, men det slutade med att de tassades och slank iväg åt varsitt håll. Direkta slagsmål har inte förekommit, och det känns bra... det enda som oroar mig lite grand är att Imma under kvällen gömde sig under sängen när Philemon blev för påträngande för hennes smak... men å andra sidan, så gjorde hon med Conny också de första månaderna, så mitt främsta ansvar blir att se till att hon äter, dricker och går på lådan emellanåt. Det gör han, och han blir alltmer hemvan även om han gärna vill att vi alla fyra vistas i samma rum... så nu har vi TVÅ vall-katter i huset! Han får dock vänja sig vid att man inte sitter still i vardagsrummet, utan har saker att göra mellan läse- och vilostunderna... disk, tvätt o.s.v. gör sig inte själva, utan måste ses till som vanligt. Och min erfarenhet är att det vardagliga vinner i längden - det är det som skänker trygghet och harmoni i hemmet.

Är väldigt trött - sorgen efter Conny suger musten ur mig! Gammelmatte är också mycket trött, men i kväll flyttar hon hem igen och sover hos husisarna för första gången sedan Conny tassade över Regnbågsbron - det mår både hon och pälsbollarna bra av, och vi tre på den här sidan huset får vänja oss vid att sova utan att ha henne i närheten *ler*.

4 kommentarer:

 1. Det verkar lovande med Imma och Philemons kontaktförsök, tycker vi. Jaså, Philemon visar också tendenser till att valla ihop er? Fast det är säkert bra att göra de vanliga sysslorna. Om inte annat uppmuntrar det katterna till vistelse i fler rum, för missarna vill ju oftast se vad vi pysslar med. Kram Stationskattmatte.

  SvaraRadera
 2. Det verkar ju gå bra med Philemon o Imma.
  Vifta lite med tassen det måste man ju allt få lov att göra ;-)
  Matte säger att hon oxå tror det är bra att dom vardagliga sysslorna görs precis som vanligt.
  Så att Philemon snabbt kommer in i vardagslunken :)

  SvaraRadera
 3. Först vill jag skicka en STOR VARM tröstkram.
  Conny var en katt jag och trasselbollarna blev roade av. Alla hans upptåg, Imma är vackrast så klart ^^ skönt att hon har fått en vän som hon kan fostra upp till sekerhetskatt framöver.
  Har ej haft internet på hela sommaren då vi flyttat.Därav min frånvara på nätet.
  kramar i massor till alla från oss

  SvaraRadera
 4. Det låter gott att höra, de måste ju lära känna varandra och Philemon blir mer och mer van vid sitt nya hem. Han måste vänja sig att ni finns i andra rum och gör vanliga saker. Vi önskar er alla fortsatt lycka till! Ni ska se att Imma tvättar lillebror snart i och bakom öronen :)

  =^.^=

  Kram och Nosbuffar

  SvaraRadera