Här ovan ser ni oss alla: Philemon, Aragorn (död 2009), Rufus (död 2009), Imma (död 2013), Conny (död 2011),
Assar (tyvärr försvunnen sedan sommaren 2013), Sixten, Majsan, Jenny (död 2015) och Rafael.
Vår lille nykomling Robin finns inte med på bilden än...

fredag 26 augusti 2011

Gammelmatte Gitte

Efter en mycket intensiv tid för oss med fler reträtt-gäster än vanligt, sjukdomar och sjukhusvistelser, Connys alltför tidiga död m.m. har vi tagit två dagars ledighet. Gårdagen ägnades åt loppis-besök i jakt på grejor till tittskåpen som jag bygger upp. Hittade en del bra grejor, men det är svårt att finna bra och snygga saker till lämpliga priser. Några bra böcker om katter och lite annat smått och gott och idag en absolut vilodag som kändes välbehövlig. Jag kan i alla fall berätta att Philemon finner sig bra tillrätta här i klostret och han kommer så småningom att bli en bra klosterkatt. Imma och han känpar om ledarplatsen, men det är bara som det ska vara och Imma är så suverän att hon säkert kommer att sätta lillkillen på plats.

Flera har frågat mig om hur det artar sig med husisarna och jag kan tala om att det fungerar alldeles utmärkt. Jenny, Majsan, Sixten och Rafael är lugna och vill gärna kela mycket. Assar är fortfarande mycket försiktig när det är främlingar här, men han är gärna med i gänget när vi är ensamma. Det går att smeka honom ibland, men för det mesta slinker han undan. Han är fortfarande en kattunge och leker ohejdat. Han gör sina rusningar i trappor och klätterställningar och vill mycket gärna busa med de andra i det lilla tältet de har. Man kan riktigt höra hur han fnittrar. Han älskar TV och ber ofta om att jag ska sätta igång den så han kan sitta på sin favoritpuff och titta. Djurprogram och bilar är det bästa han vet. Sixten har blivit en distingerad herre som fortfarande är mjuk, försiktig och smeksam. Han vill gärna bli upplyft i famnen och gosad med. Han brukar försöka köra bort Rafael från hans liggplats i min säng så att han ska kunna få ligga där, så nära mig som möjligt. Det är annars Rafael som kommer först för att ligga precis framför mitt bröst om kvällarna. Rafael vill väldigt ogärna bli bortkörd, men Sixten avancerar med en sådan mjukhet att Rafael inte fattar att han blir bortkörd och när Sixten väl ligger där så kan inte något i världen få honom att flytta sig. För det mesta har jag fyra katter i min säng om nätterna. Jenny ligger bakom min rygg. Majsan ligger uppepå min höft. Sixten ligger vid mina knän och Rafael framför bröstet på mig. Gissa om man sover gott! Assar har valt ut en av fåtöljerna. Han ligger uppepå ryggen på fåtöljen mellan stommen och ryggkudden. Det blir som en liten vagga där och där ligger han så förnöjd och sover. De är så söta allesammans och jag är så ledsen över att jag inte har kunnat bygga upp deras rastgård denna sommar, men jag lägger undan materialet i skydd undan vinterns härjningar så jag kan bygga rastgården tidigt i vår. Då hoppas jag att jag ska må så mycket bättre att jag kan orka sådana jobb. Mitt hjärta ska ju vara friskt och bra nu igen efter operationen så jag hoppas och tror att det ska gå bra. Kicki har gett mig en bra elborr/skruvdragare, som inte väger så mycket, så med ett så bra verktyg ska det gå utmärkt att jobba.

4 kommentarer:

 1. Vi förstår så väl att ni behöver vila. Det har ju varit oerhört mycket. Tack för den underbara glimten av husisarna, snart kommer nog dagen då Assar kommer på att det är jättemysigt att gosa.Blir alldeles rörda när vi läser. Att få komma hem till och bli en del av Klosterkatterna är nog bland det bästa en katt kan önska sig.Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Ni har gjort er förtjänta av en lång och härlig semester, med loppisbesök, kissekattgos och lite tåviftning.
  nosgos å gottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att höra hur bra det går med alla katterna! Skönt att höra att ni tar det lugnt, för ni får inte glömma bort att ta tass om er själva! För vem skall annars ta hand om missarna? Som vår gammelmatte brukar säga, hellre dammtussar i hörnen än ett rent helvete... :) Så fortsätt ta det lugnt och ta tass om er.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Mysigt att höra att ni alla mår bra. Att Philemon försöker mopsa upp sig mot Imma är bara slyngelfasoner *fniss*
  Idag är det sommar igen, häligt. Lagom varmt med lite lite vind! Husse oljar för att senare måla baksidan av huset.
  Ha en trevlig lördag!

  =^.^=

  Kram och nosbuffar

  SvaraRadera